Quantcast
Τσιάρας: Δημιουργούμε τις συνθήκες να βρεθεί η Ελλάδα με την ανάγκη ενός 4ου μνημονίου - enikonomia.gr
share

Τσιάρας: Δημιουργούμε τις συνθήκες να βρεθεί η Ελλάδα με την ανάγκη ενός 4ου μνημονίου

δημοσιεύτηκε:

Προσπάθεια χειραγώγησης του Τύπου καταλόγισε στην κυβέρνηση ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm» με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στον ΔΟΛ και την εμπλοκή του κ. Μουλόπουλου.

«Προκαλέσαμε τον πρωθυπουργό να μας απαντήσει τι εννοεί, όταν ζητά εθνικό πλαίσιο για την στήριξη του Τύπου, χωρίς να πάρουμε απάντηση» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσιάρας.

«Όταν ο πρωθυπουργός έκλαιγε χθες για τον ΔΟΛ και ζητούσε να διασωθούν οι εργαζόμενοι, θα έπρεπε με τον ίδιο τρόπο να κλαίει για το κλείσιμο των καναλιών, που επιχειρήθηκε με έναν αντισυνταγματικό νόμο -όπως φάνηκε- γιατί και εκεί κάποιοι εργαζόμενοι θα έχαναν τη δουλειά τους» τόνισε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ. Αναφερθείς στο πόρισμα της εξεταστικής για τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων, σημείωσε ότι ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως όσο και αν προσπάθησε η Επιτροπή, δεν βρήκε ποινική ευθύνη που να βαραίνει πολιτικό πρόσωπο. Πάντως, τάχθηκε υπέρ των κοινών προσπαθειών για την προστασία του Τύπου «αρκεί να κινηθεί στο πλαίσιο του Συντάγματος».

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση και την καθυστέρηση του κλεισίματος της αξιολόγησης, επανέλαβε ότι η ΝΔ επιθυμεί να κλείσει το συντομότερο δυνατό, αλλά όχι με σωρεία μέτρων που ζητούν οι δανειστές. «Όσο καθυστερεί (σσ. η αξιολόγηση) δεν υπάρχει προοπτική για τη υλοποίηση του σχεδιασμού της χώρας για την έξοδο στις αγορές. Παράλληλα δημιουργούμε τις συνθήκες να βρεθεί η Ελλάδα με την ανάγκη ενός 4ου μνημονίου» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Όψιμα αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση πόσο σκληροί παίχτες είναι ο κ. Σόιμπλε και το ΔΝΤ». Υπενθύμισε, δε, τη διαπραγματευση του κ. Βαρουφάκη, αλλά και «τη στάση της κυβέρνησης να λέει άλλα στο εξωτερικό και άλλα στο εσωτερικό».

«Η κυβέρνηση κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια να ανακαλύψει τους εχθρούς (…), αλλά τα δεδομένα είναι είτε κάνουμε μια δυσάρεστη πολιτική και τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα ή μένουμε έρμαια μια λαϊκιστικής πολιτικής, δεν αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα και καταλήγουμε με τραγικές συνέπειες» τόνισε.

«Πρέπει το κράτος να παράγει παραπάνω από όσα σπαταλά για να μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και δεν εννοώ τους δανειστές, αλλά κυρίως στους Έλληνες πολίτες» κατέληξε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.