Quantcast
Τσίπρας: Θα βάλουμε τέλος στη διαφθορά και τη διαπλοκή είτε το θέλετε είτε όχι - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Θα βάλουμε τέλος στη διαφθορά και τη διαπλοκή είτε το θέλετε είτε όχι

δημοσιεύτηκε:

«Θα βάλουμε τέλος στη διαφθορά και στη διαπλοκή είτε το θέλετε, είτε δεν το θέλετε» διαμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «ήρθε η ώρα να μπει τάξη στα ΜΜΕ, όπως συμβαίνει σε κάθε άλλη χώρα της Ε.Ε.» και εντόπισε ως «παράδοξο» το ότι «έρχεστε όλοι εσείς που τόσα χρόνια κάνατε πλάτες σε ορισμένους κυρίους να τους υπερασπίζεστε και ως αντιπολίτευση».

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε τα «πυρά» τους σε όλους εκείνους που προσπαθούν να εμποδίσουν τη διαδικασία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν φτάνει που καλύπτατε τόσα χρόνια την ασυδοσία των ΜΜΕ, πουλάτε και εκδούλευση σε κάποιους ότι θα μας εμποδίσετε για να μην προχωρήσουμε».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «έχουμε σαφή εντολή από το λαό να συγκρουστούμε με τα συμφέροντα και να… καθαρίσουμε τη χώρα από τις παθογένειες», ενώ περιέγραψε πώς χτίστηκε η δομή της διαπλοκής εδώ και χρόνια.

«Μέσα ενημέρωσης που έχουν μόνο ζημίες συντηρούνται και δανειοδοτούνται από τράπεζες για να στηρίζουν πολιτικά χρεοκοπημένα κόμματα με αντάλλαγμα κυβερνητικές χάρες σε παράλληλες επιχειρηματικές δραστηριότητες κάποιων ιδιοκτητών τους. Και όλα αυτά την ώρα που τόσα χρόνια οι τράπεζες δεν δανειοδοτούν υγιείς επιχειρήσεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

O πρωθυπουργός είπε αναφερόμενος στον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών τα εξής: “και πολλές είναι οι τέσσερις άδειες. Αν κάναμε διαγωνισμό με απεριόριστο αριθμό θα ήταν σα να πουλούσαμε πάγο στο Βόρειο Πόλο ή άμμο στην έρημο. Στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι ηλίθιοι;

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.