Quantcast
Τσίπρας: Ακολουθούμε πορεία ίδια με αυτή των αριστερών κομμάτων της Λατινικής Αμερικής - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Ακολουθούμε πορεία ίδια με αυτή των αριστερών κομμάτων της Λατινικής Αμερικής

δημοσιεύτηκε:

Το τέλος της λιτότητας αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες του Αλέξη Τσίπρα μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, όπως ο ίδιος ανέφερε σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα IL Manifesto.

Ο κ. Τσίπρας εξηγώντας τις κινήσεις της κυβέρνησης του επισημαίνει: «Το να κυβερνάει κανείς δεν σημαίνει ότι έχει εξουσία. Είμαστε στην αρχή μιας διαδικασίας πάλης. Όπως και στην Βραζιλία με το κόμμα Pt, πρέπει να προσπαθήσουμε να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή».

«Περιγράφω μία πορεία που ακολουθούν αριστερά κόμματα και κυβερνήσεις στη Λατινική Αμερική, αν και αντιλαμβάνομαι ότι, εν μέρει, είναι μια πραγματικότητα που μπορεί να είναι ξένη προς την ευρωπαϊκή καθημερινότητα» αναφέρει ο προεστός του ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει:

«Ξέρω ότι το μεγάλο ερώτημα που προκαλεί τόσο ισχυρό ενδιαφέρον για εμάς, είναι το πως όλα αυτά μπορούν να γίνει πραγματικότητα στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν είναι ένας μοναχικός παίκτης. Είναι σαφές πως προτεραιότητα αυτή τη στιγμή, δεν είναι σοσιαλισμός αλλά το τέλος της λιτότητας».

Ερωτηθείς για την ιδεολογική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας απαντά: «Σε όποιον τονίζει ότι είμαστε ένα φιλοευρωπαϊκό κόμμα – το οποίο αντιλαμβάνεται την κατάσταση που έχει προκύψει με δεδομένη την πραγματικότητα της παγκοσμιοποίησης – αλλά δεν ανήκουμε σε καμία μεγάλη πολιτική οικογένεια στην Ευρώπη, θα ήθελα να θυμίσω αυτό: το 1981, και το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, βρισκόταν ακριβώς στη δική μας κατάσταση: δε ανήκε, στην πραγματικότητα, ούτε στη Σοσιαλιστική Διεθνή, ούτε στα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, ούτε ακόμη και στη σοσιαλιστική αριστερά».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.