Quantcast
Τσίπρας: Δε θα δώσουμε χιλιοστό παραπάνω από τη συμφωνία του Αυγούστου - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Δε θα δώσουμε χιλιοστό παραπάνω από τη συμφωνία του Αυγούστου

δημοσιεύτηκε:

«Πρέπει η αξιολόγηση να κλείσει πριν από τις 22 Απριλίου» τόνισε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παραδέχτηκε πως πρόκειται για τη δυσκολότερη αξιολόγηση και είπε πως έπεται η αναδιάρθρωση του χρέους.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «το τελευταίο διάστημα βιώνουμε την αντιπαράθεση μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ. Η Ελλάδα όμως, δε θα επιτρέψουμε να γίνει το θύμα της αντιπαράθεσης αυτής».

 

“Ανόητοι όσοι θέλουν το πιστωτικό γεγονός”

 

Αναφερόμενος στο ΔΝΤ ο κ. Τσίπρας είπε ότι «ξέραμε πως το Ταμείο παίζει αδικαιολόγητα καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις» ενώ χαρακτήρισε ανόητους όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν ένα πιστωτικό γεγονός στη διαπραγμάτευση. Από το 2010 και μετά έχουν γίνει πολλές ανοησίες με τα ελληνικά προγράμματα. Ανοησία ήταν και οι πολλαπλασιαστές του 2013, όπως παραδέχτηκε επισήμως το ΔΝΤ».

Αιχμές άφησε και για τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς πως «δεν είναι άμοιροι ευθυνών». Όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός “η Ελλάδα θα τηρήσει κατά γράμμα τη συμφωνία του Αυγούστου 2015, αλλά δε θα δώσει ούτε χιλιοστό παραπάνω πέρα από αυτήν”.

 

«Αν η ΝΔ θέλει εξεταστική για τα capital controls, να την κάνει στην Ευρωβουλή»


Μιλώντας για την πρόταση της ΝΔ για εξεταστική για τα capital controls ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε «αν θέλουν εξεταστική για τα capital controls, να την κάνουν στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ είπε πως η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ο μόνος σύμμαχος του ΔΝΤ γιατί περιμένει να μην υπάρξει κατάληξη στην αξιολόγηση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.