Quantcast
Τσίπρας: Δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές στην Ε.Ε. - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές στην Ε.Ε.

δημοσιεύτηκε:

Την βεβαιότητα ότι η Ελλάδα έχει βρει ανοιχτά αυτιά για τις προτάσεις της εξέφρασε κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο ο πρωθυπουργός.

«Η Ελληνική Δημοκρατία δεν είναι απειλή για την Ευρώπη. Και η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα είναι μία ευκαιρία που πρέπει όλοι στην Ευρώπη να εκμεταλλευθούν» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «στην Ε.Ε. και την ευρωζώνη δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές. Είμαστε όλοι συγκάτοικοι και οφείλουμε να δουλέψουμε σκληρά για το κοινό μας μέλλον».

«Είμαι βέβαιος ότι έχουμε βρει ανοιχτά ώτα σε αυτές τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει» τόνισε ο Πρωθυπουργός, που επανέλαβε ότι η Αθήνα έχει συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο.

Αναφορικά με τον ρόλο του Παρισιού στα θέματα της ευρωζώνης και της Ελλάδας ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τη Γαλλία να πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια αλλαγής πολιτικής. «Σε μία Ευρώπη που η λογική έχει δυστυχώς παραχωρήσει τη θέση της στην ιδεοληψία. Η γαλλική δημοκρατία αποτελεί παράγοντα σταθερότητας στην Ε.Ε. και η σταθερότητα της Ε.Ε. προϋποθέτει σήμερα την αναγκαία αλλαγή πολιτικής. Την αποφασιστική και αναγκαία στροφή προς την ανάπτυξη. Χρειαζόμαστε σήμερα μία νέα συμφωνία για την ενίσχυση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής. Και σε αυτή την συμφωνία χρειαζόμαστε τη Γάλλια μπροστά ως πρωταγωνιστή στην κοινή προσπάθεια για αλλαγή πολιτικής» είπε ο Πρωθυπουργός.

Παράλληλα σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός αποφάσισε γενναία να γυρίσει σελίδα. «Η νέα κυβέρνηση που πήρε μία εντολή καθαρή για να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή εργάζεται από την πρώτη μέρα προκειμένου να έρθουμε σε μία νέα ευρωπαϊκή συμφωνία με την Ελλάδα» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Στην Ελλάδα ο ελληνικός λαός υπέφερε όλα αυτά τα χρόνια. Έκανε πολλές θυσίες. Αλλά κάποιοι δεν πλήρωσαν το μερτικό τους σε αυτό τον λογαριασμό. Πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να δημιουργήσουμε συνθήκες φορολογικής δικαιοσύνης και να τελειώνουμε με το πελατειακό κράτος. Θα εργαστούμε ταυτόχρονα για να κλείσουν οι πληγές που άνοιξαν με την κρίση» είπε ο Πρωθυπουργός.

 

Ολάντ: Η λιτότητα ως μόνη προοπτική δεν είναι σεβαστή

 

Ίσες αποστάσεις τόσο από την Ελλάδα, όσο και από τους άλλους Ευρωπαίους εταίρους κράτησε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, κάνοντας λόγο αφενός για ανάγκη σεβασμού στην ετυμηγορία του ελληνικού εκλογικού σώματος, που έφερε στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου δε και στους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφορικά με το μέλλον του ελληνικού οικονομικού προγράμματος.

Ο Φρανσουά Ολάντ αναγνώρισε ότι οι πολιτικές της λιτότητας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να συνεχιστούν, ωστόσο όπως είπε δεν πρέπει να λαμβάνονται μονομερείς ενέργειες από τα κράτη μέλη, αλλά μέσα από τον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις να εξευρεθεί μια συνολική λύση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Γάλλος Πρόεδρος αναγνώρισε την θέληση της Ελλάδας να παραμείνει στον πυρήνα της ευρωζώνης και στην αποφασιστικότητα που έχει επιδείξει η ελληνική κυβέρνηση για τη διατήρηση της ευρωπαϊκής συνοχής.

Τάχθηκε υπέρ του ειλικρινούς και νηφάλιου διαλόγου μεταξύ της Ελλάδας και των άλλων εταίρων με σκοπό την εξεύρεση ενός βιώσιμου μοντέλου με βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα εργαλεία που θα δώσει λύση στο ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα.

Διαβεβαίωσε δε ότι υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης στην Ευρώπη και σε επίπεδο διμερών σχέσεων η Γαλλία είναι στη διάθεση της Ελλάδας για παροχή τεχνογνωσίας για τις μεταρρυθμίσεις και την αναδιοργάνωση του κράτος.

Επιπλέον τόνισε ότι το γαλλικό κράτος παροτρύνει τις γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα κάτι που θα είναι επ’ ωφελεία και των δυο χωρών.

 

Πηγή: www.real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.