Quantcast
Τσίπρας: Δεν υποχωρούμε σε απαράδεκτες απαιτήσεις - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Δεν υποχωρούμε σε απαράδεκτες απαιτήσεις

δημοσιεύτηκε:

Για απαράδεκτες απαιτήσεις από την πλευρά των δανειστών στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο ο πρωθυπουργός στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς.

«Υπάρχουν μία σειρά από ζητήματα που πρέπει να εξετάσουμε και κυρίως πρέπει να δούμε, ζητήματα τα οποία πέραν μιας οικονομικής βαρβαρότητας εμπίπτουν και σε ένα σκέλος ηθικής, θα έλεγα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.



VIDEO-ΤΣΙΠΡΑΣ από realmedialive 

Και πρόσθεσε: «Την ίδια στιγμή που οι νησιώτες μας ανοίγουν την αγκαλιά τους στα κύματα των προσφύγων και τους δίνουν από το φαγητό τους, ενδεχομένως και από τη στέγη τους ορισμένοι, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να αυξήσει τον ΦΠΑ στα νησιά. 

Την ίδια στιγμή που εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας και θα δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις ώστε να έχουν στέγη αυτοί οι άνθρωποι, έστω και προσωρινή μέχρι τη διαδικασία της μετεγκατάστασης, την ίδια στιγμή δεχόμαστε πιέσεις για παράλογες απαιτήσεις για την πιθανότητα να άρουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας για τους Έλληνες πολίτες». 

Συνέχισε δε λέγοντας ο Αλέξης Τσίπρας: «Εξήγησα στον πρόεδρο Σουλτς ότι αυτές οι απαιτήσεις είναι απαράδεκτες και η ελληνική κυβέρνηση σε αυτές τις απαιτήσεις δεν πρόκειται να υποχωρήσει. Αντιθέτως θα διεκδικήσουμε την ίδια αλληλεγγύη που εμείς δείχνουμε και στις άλλες χώρες και στους πρόσφυγες να δεχθούμε και από τους Ευρωπαίους εταίρους σε αυτή την κρίσιμη στιγμή».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.