Quantcast
Τσίπρας: Είμαστε στην τελική ευθεία για την έξοδο από τα μνημόνια - Θα είναι καθαρή όπως ο καθαρός ουρανός του Καστελλορίζου -ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Είμαστε στην τελική ευθεία για την έξοδο από τα μνημόνια – Θα είναι καθαρή όπως ο καθαρός ουρανός του Καστελλορίζου -ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Στο Καστελλόριζο, πολλά μίλια μακριά από την πρωτεύουσα, χτυπά δυνατά η καρδιά της πατρίδας μας. H στήριξη των ακριτών μας, δεν είναι κούφια λόγια αλλά έμπρακτη αποτύπωση του πραγματικού ενδιαφέροντος που πρέπει διαχρονικά να έχει η πολιτεία” τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Κατά την επίσκεψή του στο ακριτικό νησί, από όπου ανακοινώθηκε η ένταξη της χώρας στο μνημόνιο, ο Αλέξης Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων: “Έτσι λοιπόν και σήμερα, οκτώ χρόνια από τη μέρα που ο ελληνικός λαός άκουγε τα κακά μαντάτα των μνημονίων, φτάνουμε στις μέρες που πλέον αφήνουμε τα δύσκολα πίσω μας (…) βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την οριστική και αμετάκλητη έξοδο, καθαρή όπως ο καθαρός ουρανός του Καστελλορίζου, από την εποχή της επιθετικής λιτότητας και της ασφυκτικής επιτροπείας που κόστισε πολύ”.

“Θα μπορούσα να έλθω για να κάνω διάγγελμα, αλλά δεν θα το κάνω”, είπε σε μια αποστροφή της ομιλίας του, προσθέτοντας ότι αυτό το όμορφο φόντο δεν το βρίσκει κανείς εύκολα. Επίσης, ξεκαθάρισε έτσι ότι δεν πήγε στο νησί για επικοινωνιακούς λόγους, για να φτιασιδώσει, όπως είπε, κακόμορφα σχέδια, όπως έγινε στο παρελθόν.

Μετά από χίλια κύματα, η Ελλάδα βρίσκει ξανά λιμάνι, είπε ο Πρωθυπουργός. Λιμάνι απάγκιο και ασφαλές -συμπλήρωσε- ώστε να ξεκινήσουμε πλέον ένα νέο ταξίδι με πυξίδα τις ανάγκες και τα όνειρα αυτού του λαού.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.