Quantcast
Τσίπρας: Εκδικητική η στάση του Eurogroup απέναντι στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Εκδικητική η στάση του Eurogroup απέναντι στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

«Σήμερα έχουμε κλειστές τράπεζες και ουρές πολιτών έξω από αυτές λόγω μιας εκδικητικής αντίδρασης των Ευρωπαίων» τόνισε στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup δε θέλησαν να δώσουν τη δυνατότητα στην ελληνική κυβέρνηση και στον λαό το δικαίωμα να προσφύγει στη δημοκρατική διαδικασία του δημοψηφίσματος χωρίς παρεμβάσεις. Αυτό που γίνεται τις τελευταίες ημέρες είναι ένα όργιο παρεμβάσεων και τρομολαγνείας για να βγει το επιθυμητό για τους δανειστές «Ναι».

«Το Eurogroup απέρριψε το αίτημα της κυβέρνησης να δοθεί ολιγοήμερη παράταση για να αποφανθεί ο λαός επί του προγράμματος, όπως είχε γίνει τον Δεκέμβριο, οπότε και δόθηκε δίμηνη παράταση για να γίνουν εκλογές και η ΕΚΤ υποχρεώθηκε να διακόψει τη ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες, εφαρμόζοντας τους κανόνες» είπε επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας.

Δήλωσε ακόμη ότι «είχαμε μια αέναη διαδικασία διαπραγμάτευσης που στόχο οι δανειστές είχαν να πειθαναγκάσουν μια κυβέρνηση να προσχωρήσει στις θέσεις τους απολύτως και όχι με βάση την εντολή που είχε λάβει. Τότε να ορίσουμε πρωθυπουργούς  τους τεχνοκράτες της Τρόικας να έρχονται να κυβερνούν», ενώ πρόσθεσε πως ο λαός δεν ξεγελιέται από την τρομοκρατία και τις συνεχείς παρεμβάσεις.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.