Quantcast
Tσίπρας: Εμείς θα αναλάβουμε την ευθύνη του «ναι» ή του «όχι» - enikonomia.gr
share

Tσίπρας: Εμείς θα αναλάβουμε την ευθύνη του «ναι» ή του «όχι»

δημοσιεύτηκε:

«Δεν είμαι από αυτούς που τη δύσκολη στιγμή πετάω τη μπάλα στην εξέδρα», είπε ο πρωθυπουργός κατά την κοινή  συνέντευξη τύπου με τον Αυστριακό Πρόεδρο και συμπλήρωσε πως σε περίπτωση έντιμου συμβιβασμού, η κυβέρνηση θα αναλάβει το κόστος να φέρει εις πέρας τη συμφωνία ενώ σε περίπτωση μη έντιμου συμβιβασμού, θα αναλάβει και πάλι την ευθύνη να πει το μεγάλο «όχι».

Όπως δήλωσε ο Ελληνας πρωθυπουργός, κατά την περίοδο 2010-2014, κατά την περίοδο των Μνημονίων, αφαιρέθηκαν από το ασφαλιστικό σύστημα 13 δισ. ευρώ με αντίστοιχη μείωση παροχών κατά 50%.

Με το PSI στα ασφαλιστικά ταμεία χάθηκαν άλλα 25 δισ ευρώ, είπε ο κ. Τσίπρας.

Εξήγησα στον Καγκελάριο ότι οι προτάσεις μας καλύπτουν πλήρως τη δημοσιονομική προσαρμογή, ανέφερε ο πρωθυπουργός. Η κυβέρνηση έχει πάρει πρόσφατη εντολή και είναι υπεύθυνη για το πού θα βρει τα χρήματα, είπε επίσης για να προσθέσει ότι είναι ακατανόητη η επιμονή για μείωση συντάξεων. Θα είμαστε σε συνεννόηση με πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης για να λάβουμε πολιτικές αποφάσεις, είπε ακόμη ο κ. Τσίπρας.

Για τις σχέσεις των δύο χωρών ανέφερε πως Ελλάδα και Αυστρία έχουν παραδοσιακές σχέσεις και θα ενισχυθεί αυτή η σχέση συνεργασίες.

Κάθε χρόνο υποδεχόμαστε εκατομμύρια αυστριακούς τουρίστες που αγαπούν τον πολιτισμό και την κουλτούρα μας. Κι εμείς σεβόμαστε και αγαπούμε τον πολιτισμό και την κουλτούρα της Αυστρίας και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για τη φιλία των λαών μας αλλά και της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και προς μια πορεία της Ευρώπης προς κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, ανέφερε επίσης.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν είναι στο μυαλό μας να καλέσουμε εκ νέου τον ελληνικό λαό να αποφανθεί.

 Ο λαός έχει δώσει την απόφασή του στις 25 Ιανουαρίου. Μπροστά μας έχουμε μόνο μια επιλογή, οικονομικά βιώσιμη, αποδεκτή από την κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο. Αν όχι τότε η κυβέρνηση θα είναι αυτή που θα αναλάβει μαζί με το Κοινοβούλιο να πάρει δύσκολες αποφάσεις».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.