Quantcast
Τσίπρας: Επίθεση στον Μηταράκη για το «πραγματικοί πρόσφυγες» - «Είναι ντροπή τέτοιες δηλώσεις» - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Επίθεση στον Μηταράκη για το «πραγματικοί πρόσφυγες» – «Είναι ντροπή τέτοιες δηλώσεις»

δημοσιεύτηκε:

«Πυρά» εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Νότη Μηταράκη με αφορμή τη δήλωση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής στον ΣΚΑΪ ότι «οι πρόσφυγες που φεύγουν από την Ουκρανία είναι πρόσφυγες πολέμου, αυτοί είναι οι πραγματικοί πρόσφυγες».

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μιλώντας στη Βουλή για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, είπε μεταξύ άλλων ότι «είναι ντροπή να ακούγονται σήμερα δηλώσεις ότι αυτοί που έρχονται από την Ουκρανία είναι αληθινοί πρόσφυγες, ενώ οι άλλοι που έχουν μελαμψό χρώμα δεν είναι αληθινοί πρόσφυγες. Ρατσιστικές δηλώσεις που δεν περιποιούν τιμή στη χώρα όταν ακούγονται από επίσημα χείλη κυβερνητικών αξιωματούχων».

Από τα έδρανα υπήρξαν αντιδράσεις και φωνές και ο κ. Τσίπρας είπε ότι «ο υπουργός, ο κ. Μηταράκης, ο υπουργός Προσφυγικής Πολιτικής που θα έπρεπε να έχει επίγνωση της ιστορίας όταν μιλά, το είπε. Μην με προκαλείτε ποιος το είπε…».

Ταυτόχρονα ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι «οι εξελίξεις επιτάσσουν να πρωτοστατήσουμε για τη δημιουργία μόνιμων διόδων και για δομές επανεγκατάστασης και ανθρωπιστικής στήριξης των προσφύγων στην Ε.Ε.

Θέση που η Αξιωματική Αντιπολίτευση και οι προοδευτικές δυνάμεις στον τόπο δεν υποστηρίζουν α λα καρτ, αλλά εμείς υποστηρίξαμε τουλάχιστον με συνέπεια κι όταν οι πρόσφυγες έρχονταν από τον πόλεμο της Συρίας ή από τον πόλεμο του Αφγανιστάν απέναντι στις ενστάσεις των συντηρητικών δυνάμεων της Ευρώπης».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.