Quantcast
Τσίπρας: Ενδεχομένως να χρειαστεί η προσεχής Δευτέρα να κηρυχθεί αργία - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Ενδεχομένως να χρειαστεί η προσεχής Δευτέρα να κηρυχθεί αργία

δημοσιεύτηκε:

Να κηρυχθεί αργία η Δευτέρα για τους εργαζομένους λόγω καύσωνα ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας μέσω facebook ύστερα από επικοινωνία που είχε με τον διευθυντή και πρόεδρο του ΔΣ του Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητή Μανώλη Πλειώνη για το θέμα αυτό.
Όπως ανέφερε σε ανάρτηση του στο facebook” Ενόψει του πρωτοφανούς κύματος καύσωνα που θα πλήξει τη χώρα μας τις επόμενες μέρες, επικοινώνησα με τον Διευθυντή και Πρόεδρο του ΔΣ του Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητή Μανώλη Πλειώνη.
Η Πολιτεία πρέπει να ακούσει τις προειδοποιήσεις των ειδικών.
Η γνώμη τους είναι ότι τα μεγάλα αστικά κέντρα θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα και ενδεχομένως να χρειαστεί τις κρίσιμες εργάσιμες μέρες και ιδίως την προσεχή Δευτέρα, να κηρυχθεί αργία, ώστε να μείνει προστατευμένος ο πληθυσμός.
Σε κάθε περίπτωση, ο κρατικός μηχανισμός οφείλει να προετοιμαστεί έγκαιρα.
Η ΔΕΗ να μεριμνήσει άμεσα για την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη την επικράτεια, καθώς η υπερφόρτωση του δικτύου θεωρείται δεδομένη.
Ενώ οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να φροντίσουν να διατηρούν ανοιχτούς κλιματιζόμενους χώρους για τους πολίτες.
Η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας απειλεί. Δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία αιφνιδιασμού. Οφείλουμε έγκαιρα να οργανώσουμε την άμυνα μας απέναντι στις συνέπειές της.
Κυρίως όμως, να δράσουμε με σχέδιο, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες που την προκαλούν”.





Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η κορύφωση του καύσωνα

Νωρίτερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) έκανε λόγο σε νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για επικίνδυνο φαινόμενο -με μεγάλη διάρκεια και μικρό θερμοκρασιακό εύρος (διαφορά μέγιστης – ελάχιστης θερμοκρασίας) αναφορικά με την εξέλιξη του κύματος καύσωνα.
Σε συνέχεια του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της 26ης Ιουλίου, και σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, η ΕΜΥ επισημαίνει ότι η κορύφωση του καύσωνα αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εντούτοις οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 6/8/21. Οι μέγιστες θερμοκρασίες το επόμενο τριήμερο θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 42 με 44 βαθμούς ενώ στη νησιωτική χώρα και τα παραθαλάσσια τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Υψηλή θα παραμένει η θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών με τις ελάχιστες τιμές της πάνω από τους 28 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.