Quantcast
Τσίπρας για τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ: Με ενοχλεί ο όρος παροχολογία, είναι οι ελάχιστες δυνατές ελαφρύνσεις - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τσίπρας για τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ: Με ενοχλεί ο όρος παροχολογία, είναι οι ελάχιστες δυνατές ελαφρύνσεις – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Με ενοχλεί ο όρος παροχολογία ιδιαίτερα από αυτούς «που γονάτισαν τη χώρα», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για τη ΔΕΘ.

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες που έκανε κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας είπε: «Δεν θα έλεγα ότι είναι παροχολογία , είναι οι ελάχιστες δυνατές ελαφρύνσεις για εκείνους που σήκωσαν δυσανάλογα τα βάρη της κρίσης και τη μεσαία τάξη».

«Εμείς πηγαίνουμε με σχέδιο. Είχα πει από πέρυσι ότι από το 2019 θα έχουμε τον δημοσιονομικό χώρο», υπογράμμισε. «Εμείς χθες παρουσιάσαμε το σχέδιο μας, το όραμά μας για την Ελλάδα της νέας εποχής, και μέσα στο συνολικό πλαίσιο εντάξαμε και τις αναγκαίες ελαφρύνσεις και μέτρα κοινωνικής στήριξης για να απαλύνουμε τις πληγές και να άρουμε αδικίες της μνημονιακής εποχής», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το πακέτο μέτρων που εξήγγειλε και αφορά τα επόμενα τρία χρόνια είναι ισορροπημένο γιατί ενισχύει την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Συνεχίζοντας, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι τα μέτρα που εξήγγειλε είναι τα απαραίτητα και ότι είναι απολύτως εφικτά. Τόνισε ότι η έξοδος από τα μνημόνια είναι μια πραγματικότητα και όχι επικοινωνιακό εύρημα., ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος και για κοινωνικό μέρισμα.

Επίσης, επεσήμανε ότι αυτά που εξήγγειλε δεν αποτελούν πισωγύρισμα αλλά μέτρα που θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας.


Πηγή: enikos.gr 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.