Quantcast
Τσίπρας: Η Ελλάδα θα εκπλήξει την οικονομική κοινότητα το 2016 - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Η Ελλάδα θα εκπλήξει την οικονομική κοινότητα το 2016

δημοσιεύτηκε:

«Η Ελλάδα θα εκπλήξει την οικονομική κοινότητα το 2016», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Bloomberg προσθέτοντας πως: «Αν και η προηγούμενη χρονιά είχε προκλήσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη, νομίζω ότι έχουμε μεγάλες ευκαιρίες μπροστά μας».

Όπως σημειώνει το Bloomberg, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε τη διάθεση του 67% του OΛΠ έναντι 386,5 εκατ. ευρώ με το ντιλ να φτάνει σε αξία το 1,5 δισ. ευρώ. «Πιστεύω ότι είμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο, ένα κρίσιμο σημείο για την ανάκαμψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

«Οσο συντομότερα έχουμε επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, τόσο το καλύτερο για την ανάκαμψη και την ευρωπαϊκή οικονομία ως σύνολο», είπε. «Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι οι εταίροι θέλουν έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης γιατί καταλαβαίνουν ότι ο χρόνος είναι μέρος της στρατηγικής μας».

Αν η Ελλάδα καταφέρει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση σύντομα, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, «θα αφήσει πίσω τον φαύλο κύκλο και θα επιστρέψει γρήγορα στην ανάπτυξη».

 

Δείτε το σχετικό video του Bloomberg:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.