Quantcast
Τσίπρας: Η Ελληνική Δημοκρατία δεν απειλείται από κανέναν - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Η Ελληνική Δημοκρατία δεν απειλείται από κανέναν

δημοσιεύτηκε:

Μήνυμα στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας ότι θα τιμήσει τη συμφωνία με τον λαό, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. «Η ελληνική Δημοκρατία ούτε έχει στόχο να εκβιάζει αλλά ούτε και εκβιάζεται. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η ελληνική Δημοκρατία δεν απειλείται από κανέναν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα δεν είναι ο μίζερος εταίρος. Η Ελλάδα έχει πλέον προτάσεις, τις οποίες κατέθεσε στους εταίρους και περιμένουμε τώρα και από εκείνους τις δικές τους προτάσεις. Δυστυχώς όμως, η Γερμανία δεν μας έχει καταθέσει καμία πρόταση. Η λιτότητα δεν αποτελεί κανόνα της Ευρώπης και δεν αποτελεί την ιδρυτική διακήρυξη της Ευρώπης».

«Δηλώσαμε ότι θα πρωτοτυπήσουμε και να εφαρμόσουμε αυτά για τα οποία μας ψήφισε ο ελληνικός λαός», ανέφερε ο πρωθυπουργός. Για τα σενάρια περί Αριστερής παρένθεσης, είπε: «Αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τη χώρα και τις διαπραγματεύσεις».

Τόνισε ότι «δεν πηγαίνουμε χωρίς σχέδιο μπροστά, έχουμε επεξεργασμένο πρόγραμμα και όραμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και την έξοδο της χώρας από την κρίση».

Η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί σκληρά και θα βάλει οριστικό τέλος στην τρόικα και τις πολιτικές της, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση σε μία εβδομάδα κατάφερε να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης στην Ευρώπη.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, «η Ελλάδα έχει τη δική της φωνή, τη δίκη της διαπραγματευτική ισχύ» και επιτέθηκε στην προηγούμενη κυβέρνηση τονίζοντας: «Η ελληνική δημοκρατία δεν είναι πλέον αποδέκτης εντολών μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την άποψη ότι «δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και μίλησε για ένα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο στο κοινό ευρωπαϊκό σπίτι».

«Χρειάστηκε μια εβδομάδα νέας κυβέρνησης για να αλλάξει η ατζέντα της συζήτησης στην Ευρώπη», σημείωσε, ενώ αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους έκανε λόγο για «σημείο αναφοράς για την αναγκαία διαβούλευση», ώστε όπως είπε να μπει «ένα τέλος στο οικονομικό παράλογο».

 

Πηγή: www.real.gr

 

Δείτε το βίντεο

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.