Quantcast
Τσίπρας: Η ΝΔ μας παρέδωσε το απόλυτο τίποτα για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Η ΝΔ μας παρέδωσε το απόλυτο τίποτα για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών

δημοσιεύτηκε:

«Η ΝΔ στις 25 Ιανουαρίου μας παρέδωσε το απόλυτο τίποτα για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για ανεπαρκέστατες υποδομές υποδοχής και φιλοξενίας.

Υποστήριξε πως η ΝΔ έδειξε ανικανότητα ως κυβέρνηση να διαχειριστεί στοιχειωδώς το ζήτημα. «Τι ακριβώς ζητούσαν, να βυθίζουμε με τα σκάφη του λιμενικού τις λέμβους των μεταναστών

Πρόσθεσε πως υπάρχει ανάγκη για πανευρωπαϊκή δράση για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών κατά την παρέμβασή του μετά και τις χθεσινές τραγικές εικόνες με τα άτυχα αδελφάκια, 5 και 3 ετών στην Αλικαρνασσό, που έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Οι άνθρωποι που στοιβάζονται και πεθαίνουν στα σύνορα δεν είναι μετανάστες αλλά πρόσφυγες. Η Ελλάδα έχει υποχρέωση να δημιουργήσει δομές φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων, υπογράμμισε.

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά το χρηματοδοτικό κενό, διαχειρίστηκε την κατάσταση, δημιουργώντας υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, θέτοντας το θέμα στην ΕΕ σε Σύνοδο Κορυφής, αποκαθιστώντας τη νομιμότητα όσον αφορά στη διοικητική κράτηση και οργανώνοντας σε χρόνο-ρεκόρ τον πρώτο ξενώνα προσφύγων στον Ελαιώνα.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.