Quantcast
Τσίπρας: Κρίσιμος ο επόμενος χρόνος για την υπέρβαση της κρίσης - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Κρίσιμος ο επόμενος χρόνος για την υπέρβαση της κρίσης

δημοσιεύτηκε:

Θα έρχομαι στη Διεθνή Έκθεση να κάνω απολογισμό του κυβερνητικού έργου κάθε χρόνο μέχρι το 2019, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, παραπέμποντας στις δηλώσεις του ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Στην ίδια συνάντηση, ο κ. Τσίπρας είπε ότι στην επόμενη ΔΕΘ τιμώμενη χώρα θα είναι η Κίνα και πρότεινε να υπάρχει ένα πολιτικό και οικονομικό φόρουμ στη διάρκεια διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης.

Αργότερα, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ, ο κ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα για τη Θεσσαλονίκη και τη Διεθνή της Έκθεση. «Για τη Θεσσαλονίκη το μήνυμα είναι ότι η Διεθνής Έκθεση είναι η μεγάλη έκπληξη γιατί έχει μία τρομακτική ανάπτυξη και φέτος τα έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ σε εκθέτες- πιστεύω και σε επισκέπτες» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:



«Είναι ώρα τώρα να τη μετατρέψουμε σιγά σιγά σ’ ένα οικονομικό φόρουμ, όχι μόνο πολιτικό, με τις παρουσίες των αρχηγών, του πρωθυπουργού. Αλλά και οικονομικό φόρουμ, που θα στρέψει το ενδιαφέρον όχι μόνο του επιχειρηματικού κόσμου της Ελλάδας αλλά ευρύτερα της περιοχής των Βαλκανίων. Ένα σημαντικό οικονομικό φόρουμ».



Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμη στο γεγονός ότι τιμώμενη χώρα στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι η Ρωσία και σημείωσε: «Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον αντιπρόεδρο της Ρωσίας μια σειρά από ζητήματα. Του χρόνου -κάτι το οποίο θα ανακοινώσω σήμερα στην ομιλία μου- θα είναι η Κίνα τιμώμενη χώρα. Άρα η ΔΕΘ συμβαδίζει με τη στρατηγική της χώρας για ανοίγματα σε μεγάλες οικονομίες. Πράγμα που σημαίνει ότι η ΔΕΘ πατάει γερά στα πόδια της και είναι έτοιμη για άλματα».

Τσίπρας: Κρίσιμος ο επόμενος χρόνος για την υπέρβαση της κρίσης



Ο επόμενος χρόνος είναι ένας χρόνος κρίσιμος για την υπέρβαση της κρίσης. Νομίζω ότι κλείνουμε οριστικά έναν κύκλο ύφεσης και στασιμότητας και βρισκόμαστε ακριβώς στην καμπή, όπου περνάμε σε έναν κύκλο ανάκαμψης, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή του συνάντηση με την διοίκηση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ-HELEXPO).

«Τώρα, λοιπόν, είναι κρίσιμα τα πράγματα. Θα μπορούσαμε να αφήσουμε την εξέλιξη αυτή στον αυτόματο πιλότο. Θα ήταν το μεγαλύτερο λάθος. Τώρα είναι που πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Αποφάσεις ώστε αυτή η ανάκαμψη να μην είναι μια φωτοβολίδα, αλλά να είναι μια διαρκής και βιώσιμη ανάκαμψη, τα οφέλη της οποίας θα μοιραστούν δίκαια στην ελληνική κοινωνία και κυρίως σε εκείνα τα τμήματα των δημιουργικών ανθρώπων που έχουν πληγεί από την κρίση, είτε είναι επαγγελματίες, είτε είναι βιοπαλαιστές, είτε εργαζόμενοι, είτε συνταξιούχοι. Και γι’ αυτό νομίζω ότι η φετινή Έκθεση έχει μια ιδιαίτερη σημασία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Περιοδεία στα περίπτερα της ΔΕΘ

Η στρατιωτική μπάντα του Γ΄ Σώματος Στρατού που έπαιξε σύγχρονους ρυθμούς (μεταξύ αυτών και τραγούδια των Πινκ Φλόιντ) «έκλεψε την παράσταση» κατά την περιοδεία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε Περίπτερα της 81ης ΔΕΘ.

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την περιοδεία στην 81η ΔΕΘ από το Περίπτερο του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, όπου έκανε δήλωση για την πορεία της ΔΕΘ, για τη συμβολή του Πρακτορείου στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση και για την είσοδο της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά.



Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα Περίπτερα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, της ΕΡΤ 3, του Οργανισμού Λιμένος (ΟΛΘ), της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΣΠΑ.

Στο Περίπτερο της Αττικό Μετρό ο πρόεδρος της Γιάννης Μυλόπουλος έδειξε στον πρωθυπουργό ένα βαγόνι του Μετρό το οποίο έχει τοποθετηθεί και ο κ. Τσίπρας αστειεύτηκε λέγοντας του: «Το πρωί πήγαμε στο έργο του Μετρό, πότε πρόλαβες και το έφερες το βαγόνι;». Η περιοδεία του πρωθυπουργού ολοκληρώθηκε στο Περίπτερο της Ρωσίας όπου έκανε τα εγκαίνια μαζί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας.




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.