Quantcast
Τσίπρας: Μέσα στην εβδομάδα η λύση για την αναπλήρωση του ΕΚΑΣ - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Μέσα στην εβδομάδα η λύση για την αναπλήρωση του ΕΚΑΣ

δημοσιεύτηκε:

Του Βασίλη Σκουρή

Ιδιαίτερα πιεσμένη στον κοινωνικό τομέα εμφανίζεται η κυβέρνηση, πολύ περισσότερο καθώς από τα τέλη του μήνα θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των φόρων, με ορατό το αποτέλεσμα της ύφεσης ακόμα και στο Β΄ εξάμηνο του 2016.

Το θέμα απασχόλησε ιδιαιτέρως τη χθεσινή συνεδρίαση του μίνι-υπουργικού, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, με κύριο θέμα την αναπλήρωση του εισοδήματος όσων έχασαν το ΕΚΑΣ.

«Μέσα στην εβδομάδα να δώσουμε λύση» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και ορίστηκε να πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη αύριο ή μεθαύριο, αμέσως δηλαδή μετά την επιστροφή του Ευκλείδη Τσακαλώτου, που έχει και την ευθύνη του… ταμείου του κράτους!

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση έχει να διαχειριστεί και το θέμα των δόσεων του ΕΝΦΙΑ, αλλά και του ύψους της φορολόγησης των αγροτεμαχίων, όπου μεταξύ άλλων φέρεται να αντιδρά για τις ρυθμίσεις και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.



Το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, εξετάζει τη διαμόρφωση ενός «κοινωνικού πακέτου» που θα εξαγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, πιθανότατα πριν από τη ΔΕΘ.

Ενός «πακέτου» που, εφόσον βεβαίως το εγκρίνουν οι δανειστές, θα ακολουθήσει το αναπτυξιακό πακέτο που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μουσείο της Ακρόπολης και το θεσμικό, με την αναθεώρηση του Συντάγματος και την απλή αναλογική.

«Ο αγώνας τελειώνει στο 90’»

Στην εκτίμηση ότι κόμματα όπως η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, αλλά –για διαφορετικούς λόγους – και η ΝΔ, θα έχουν εσωτερικά προβλήματα από την πρόταση για την απλή αναλογική, προχωρά η κυβέρνηση.

Ωστόσο, αν και ανώτατες πηγές αναφέρουν με νόημα πως «ο αγώνας τελειώνει στο 90’», αποφεύγουν να προβούν στην εκτίμηση πως, θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στην αντιπολίτευση.

Ανοιχτός σε προτάσεις

Ο πρωθυπουργός, πάντως, εμφανίζεται ανοιχτός σε τροποποιήσεις του νομοσχεδίου εφόσον υπάρξουν ευρύτερες συναινέσεις των κομμάτων. Αλλαγές, όμως, όπως διαμηνύουν συνεργάτες του, στην κατεύθυνση της απλής αναλογικής και όχι στην διατήρηση του μπόνους, όπως ζήτησε χθες ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Πηγή: Real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.