Quantcast
Τσίπρας: «Μπαμπούλας» στο εξωτερικό, ήρωας στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: «Μπαμπούλας» στο εξωτερικό, ήρωας στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Οι εταίροι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είναι σε επιφυλακή, το ΔΝΤ αποσύρει τους εκπροσώπους του από τη διαπραγμάτευση αλλά στην Αθήνα ο Αλέξης Τσίπρας γιορτάζει την επαναλειτουργία της ΕΡΤ αναφέρει το Der Spiegel.

Στις Βρυξέλλες και πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποτελεί σήμερα από τις πλέον δημοφιλείς μορφές.

Ο ‘Ελληνας Πρωθυπουργός διαφώνησε με τους πιστωτές, απειλούσε και έδειξε στις Βρυξέλλες ελάχιστη ευγένεια. Ακόμη και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έχασε την υπομονή του με την απροθυμία του Αλέξη Τσίπρα για μεταρρυθμίσεις.

Το ΔΝΤ από την άλλη μεριά απέσυρε τους εκπροσώπους του από τις διαπραγματεύσεις λόγω έλλειψης προόδου.

Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας στην Ελλάδα εμφανίζεται ως ήρωας εξαιτίας της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ η οποία όπως αποδείχθηκε ήταν ένα από τα πλέον επείγοντα έργα της κυβέρνησης μετά την εκλογική νίκη του Ιανουαρίου.

Ο κ. Τσίπρας εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία να στείλει ένα μήνυμα προς τους διεθνείς πιστωτές η οποία δύκολα μπορεί να ερμηνευτεί ως ένδειξη προθυμίας για συμβιβασμό: «”Όσο οι άνθρωποι στηρίζουν τις προσπάθειές μας, θα επιμείνουμε στα δίκαια αιτήματά μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Valdis Dombrovskis ανέφερε ότι οι συνομιλίες μεταξύ των πιστωτών και την Ελλάδα πρέπει να αποκατασταθούν σύντομα.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε πως: «Οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν πρώτα σε τεχνικό επίπεδο, στη συνέχεια, σε πολιτικό. Μια συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες είναι απαραίτητη. Η μπάλα είναι στο ελληνικό γήπεδο.».

Την Πέμπτη πολλοί άνθρωποι είχαν συγκεντρωθί στα κεντρικά γραφεία της ΕΡΤ για να γιορτάσουν την επαναλειτουργία της.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης αλλά και άλλοι υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης βρέθηκε επίσης στα εγκαίνια της ΕΡΤ.

«Αυτή είναι μια ιστορική μέρα, μετά από δύο χρόνια αγώνα,» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Η συντηρητική προηγούμενη κυβέρνηση έχει «κλείσει» την ΕΡΤ ακριβώς πριν δύο χρόνια η οποία κόστιζε 300 εκατ. ευρώ και την είχε αντικαταστήσει από τη ΝΕΡΙΤ.

Σήμερα η ΕΡΤ αναμένεται να κοστίσει 30 εκατ. ευρώ το χρόνο η οποία χρηματοδοτείται μέσω φόρου που επιβάλεται στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος…

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.