Quantcast
Τσίπρας: «Ο δρόμος της δραχμής δεν είναι δρόμος εξόδου από την κρίση» - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: «Ο δρόμος της δραχμής δεν είναι δρόμος εξόδου από την κρίση»

δημοσιεύτηκε:

Ο δρόμος της δραχμής δεν είναι δρόμος εξόδου από την κρίση, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή Τύπου στη ΔΕΘ, σημειώνοντας πως ο μόνος δρόμος, τον οποίο και θα ακολουθήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο δρόμος της σκληρής διαπραγμάτευσης που πετυχαίνεις νίκες.

Η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς πρέπει να τηρηθεί, είπε στο ερώτημα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ εφόσον είναι κυβέρνηση εκ νέου θα εφαρμόσει τη συμφωνία που επέτυχε, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι αυτό θα γίνει ταυτόχρονα με αντισταθμιστικά μέτρα, με στόχο να ξεφύγουμε το γρηγορότερο δυνατό από τη μέγγενη της επιτροπείας, με την ελάφρυνση του χρέους, την επιστροφή στην ανάπτυξη και την αλλαγή των κακώς κειμένων, με σημαντικές μεταρρυθμιστικές τομές.

«Τα capital controls διεύρυναν τις ανάγκες του τραπεζικού συστήματος. Ωστόσο αποφεύγουμε το κούρεμα των καταθέσεων. Διασφαλίζονται οι καταθέσεις στις τράπεζες. Αυτά είναι αστεία πράγματα. Πρέπει ο Ελληνικός λαός να γνωρίζει ότι έτσι όπως μάτωσε, για να σταματήσει να ματώνει, έτσι θα πορευθεί και το επόμενο διάστημα. Ο Ελληνικός λαός σήμερα έχει πλήρη επίγνωσή ότι έχει να κάνει με μία πατριωτική δύναμη και μια δύναμη πλειοψηφίας», είπε σε σχέση με τα capital controls αλλά και τις καταθέσεις.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Ευάγγελο Μεϊμαράκη 

Είπε ότι ο κ. Μεϊμαράκης πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τα 40 χρόνια, πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τα δυόμισι χρόνια της συγγυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ και πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για την στάση που κρατούσε το κόμμα του όσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματευόταν με τους δανειστές.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε καθαρή εντολή και έβαλε το δίλημμα το εκλογών που όπως είπε είναι αν θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ.

Απέκλεισε την συνεργασία με τη ΝΔ ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι δεν μπορεί να βρεθεί ένα modus viventi ανάμεσα σε δύο πολιτικές δυνάμεις που είναι σαν τη μέρα με τη νύχτα.

Εγώ υπηρετώ ένα πολιτικό σχέδιο, κάποιοι θα επιχειρήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κομμάτι του παλιού. Δεν θα τους κάνει την χάρη ο ελληνικός λαός, θα του δώσει την δύναμη να συνεχίσει αυτό που άρχισε τον Γενάρη του 2015.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας τόνισε πως δεν θα υπάρξει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και ο δρόμος της δραχμής δεν είναι δρόμος εξόδου από την κρίση και η σκληρή διαπραγμάτευση αποτελεί μονόδρομο…

Επίσης ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε πως «η ΝΔ δεν θέλει ν’ αλλάξει τίποτα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Θα συνεχίσει την ασυδοσία. Το νομοσχέδιο για τις συχνότητες είναι έτοιμο, αλλά δεν ολοκληρώθηκε γιατί η κυβέρνηση έπεσε από αριστερούς βουλευτές».

«Είμαι περήφανος που αυτή η κυβέρνηση έσπασε το τρίγωνο της διαπλοκής και έβαλε κανόνες. Κάποιοι θα προσπαθήσουν να κάνουν το ΣΥΡΙΖΑ κομμάτι του παλιού» ανέφερε ο κ. Τσίπρας…

«Εγώ στη Ρωσία δεν πήγα ποτέ να ζητήσω λεφτά κι αυτό θα το διαπιστώσετε στις κοινές δηλώσεις που έκανα στη Μόσχα και στην Πετρούπολη», είπε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, αναφερόμενος στις δύο συναντήσεις που είχε με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, για την επανεκκίνηση των ελληνορωσικών σχέσεων.

Σημείωσε ότι προσπάθησε να κάνει εμπορικές συνεργασίες, ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις πρέπει να αποκατασταθούν, πως ο αγωγός αν περάσει από την Τουρκία πρέπει να περάσει κι από την Ελλάδα, ότι οι εμπορικές μας σχέσεις πρέπει να ομαλοποιηθούν, καθώς επίσης και ότι πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα Ρώσοι τουρίστες.

«Τώρα κάποιοι ενδεχομένως είχαν άλλου είδους αυταπάτες, ότι η Ρωσία είναι συνέχεια της Σοβιετικής Ένωσης. Ας κάτσουν να τα λύσουν», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.