Quantcast
Τσίπρας: «Ο Σαμαράς χορεύει μόνος του το χορό του φόβου και του τρόμου» - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: «Ο Σαμαράς χορεύει μόνος του το χορό του φόβου και του τρόμου»

δημοσιεύτηκε:

Ευρύτατο εκλογικό προσκλητήριο προς τους ψηφοφόρους του μεσαίου χώρου και του πολιτικού κέντρου απηύθυνε από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην κορύφωση της προεκλογικής του εκστρατείας στη βόρεια Ελλάδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ισχυρή εντολή για το κόμμα του. Ο Αλέξης Τσίπρας λίγες ημέρες πριν τις εκλογές περιόρισε τα σενάρια συνεργασιών του με άλλα κόμματα, τονίζοντας ότι ο λαός θα πρέπει να δώσει αυτοδύναμη εντολή στο κόμμα του προκειμένου «να έχουμε τα χέρια μας λυμένα απέναντι σε όλους αυτούς που έχοντας πια αποδεχτεί την ήττα τους, προσδοκούν να σύρουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε υπονομευμένες κοινοβουλευτικές συνεργασίες».

Μάλιστα, άφησε αιχμές κατά άλλων πολιτικών χώρων, «φωτογραφίζοντας» το ΠΑΣΟΚ, αλλά και το «Ποτάμι» τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία συνεργασία που θα ακυρώνει το πρόγραμμα και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θα συμμαχήσουμε με καμία δύναμη του Μνημονίου, είτε φανερή, είτε μασκαρεμένη. Με καμία έκφραση του σάπιου πολιτικού κατεστημένου, είτε σε παλιά, είτε σε νέα συσκευασία» όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

Κάλεσμα στους κεντρώους και τους ψηφοφόρους της ΝΔ

 

Χείρα προς τους κεντρώους και συντηρητικούς ψηφοφόρους έτεινε ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας προσωπικά τον Αντώνη Σαμαρά ότι με την προεκλογική εκστρατεία του καλλιέργησε κλίμα φόβου, εθνικού διχασμού και τρομοκράτησης της μεσαίας τάξης. Σε αυτό αντέτεινε ότι το κόμμα του είναι η ήρεμη δύναμη του πολιτικού συστήματος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απλώνει το χέρι σε όλους τους πολίτες». Με αυτή τη φράση ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε άνοιγμα προς του ψηφοφόρους του πολιτικού κέντρου, ακόμα και όσους μέχρι σήμερα ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία.

«Λίγες μέρες πριν από την κρίσιμη ώρα, την ώρα της μεγάλης ιστορικής νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ απλώνει το χέρι σε όλους τους πολίτες. Ακόμα και σε αυτούς που ποτέ μέχρι σήμερα δεν συναντήθηκαν με την Αριστερά. Ακόμα και σε αυτούς που τοποθετούν τον εαυτό τους στο συντηρητικό στρατόπεδο.

Τους καλούμε όλους. Μακριά από τα κηρύγματα του διχασμού. Μακριά από τις απελπισμένες κραυγές της σημερινής ηγεσίας του κόμματος του κου Σαμαρά που ονειρεύεται νέους γύρους εμφυλίου» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Προκειμένου, δε, να επισφραγίσει το άνοιγμά του ακόμα και στους ψηφοφόρους της ΝΔ ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι απέναντί του ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα κόμμα που δεν έχει σχέση με τη κεντροδεξιά παράταξη, με τη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

«Απέναντί του έχει μια έξαλλη ακροδεξιά των εκλεκτών του κυρίου Σαμαρά, που μέχρι πρότινος ανήκαν σε κόμματα της ακροδεξιάς. Πως ζητά, λοιπόν, ο κ. Σαμαράς την ψήφο της μεσαίας τάξης; Με τον κ. Βορίδη που υιοθετεί τα συνθήματα της χούντας και απειλεί ότι “θα κάνει ότι κι αν χρειαστεί” για να μη γίνει σεβαστή η ψήφος του λαού στο ΣΥΡΙΖΑ;» διερωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χαρακτήρισε το κόμμα του ως την ήρεμη δύναμη που εκπροσωπεί τα συμφέροντα και τις προσδοκίες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, που θα αντιπαρατεθεί με «ένα κόμμα που εκπροσωπεί τα συμφέροντα της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας.Ένα κόμμα που εκπροσωπεί τα συμφέροντα του 1% της κοινωνίας».

Για την επόμενη ημέρα των εκλογών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε κυβέρνηση Κοινωνικής Σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ ως μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία που έρχεται να σηκώσει ξανά την Ελλάδα στα πόδια της. Να αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια και την δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο.

«Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί. Με σίγουρα και σταθερά βήματα. Για να δώσουμε ξανά ελπίδα και μέλλον σε αυτόν τον τόπο» ανέφερε.

Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας τήρησε χαμηλούς τόνους σε επίπεδο παροχολογίας λέγοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «Δεν έχουμε μαγικό ραβδί για να επαναφέρουμε σε λίγες μέρες όσα οι προηγούμενοι κατέστρεφαν τόσα χρόνια. Δεν υποσχόμαστε αυτόματες και μαγικές λύσεις» ζητώντας για αυτό το λόγο τη συναίνεση του λαού και των ψηφοφόρων.

 

Οι έξι δεσμεύσεις

 

Σε επίπεδο προγραμματικών δηλώσεων ανακοίνωσε έξι συγκεκριμένες δεσμεύσεις με άξονα το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα:

 

Πρώτη δέσμευση

 

Κοινός αγώνας με τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου για να υπάρξει οριστική λύση στο πρόβλημα του χρέους που πνίγει τους λαούς.

 

Δεύτερη δέσμευση

 

-Εγγύηση για τις καταθέσεις.

-Για αξιοπρεπείς συντάξεις.

-Για τις αγροτικές επιδοτήσεις.

-Εγγύηση για σταθερότητα και σιγουριά σε αυτόν το τόπο.

 

Τρίτη δέσμευση

 

-Τέλος στους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

-Οριστικό φρένο στο σχέδιο που θέλει να πετάξει φτωχές οικογένειες στον δρόμο. Σπέρνοντας ακόμα περισσότερη απελπισία σε έναν ήδη βασανισμένο τόπο.

 

Τέταρτη δέσμευση

 

-Δίκαιη φορολογία.

-Με αφορολόγητο στα 12000 ευρώ.

-Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Έτσι ώστε να πληρώνουν ο καθένας ανάλογα με το πραγματικό εισόδημα και την περιουσία του.

 

Πέμπτη δέσμευση

 

-Τέλος στην διαπλοκή.

-Τέλος στο μαύρο πολιτικό χρήμα.

-Τέλος στις εξυπηρετήσεις που ένα παρηκμασμένο πολιτικό σύστημα παρείχε απροκάλυπτα στον εαυτό του και στους φίλους του.

-Διαφάνεια και δικαιοσύνη παντού.

 

Έκτη δέσμευση

 

 -Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

-Και άμεσα μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

-Με την εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.

 

Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης

 

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας το πρόγραμμα που ανακοίνωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο από τη συμπρωτεύουσα και θα αποτελέσει τη σπονδυλική στήλη του κυβερνητικού του προγράμματος στοχεύει στην ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων. Δεσμεύεται στην ανακούφιση της κοινωνίας από τον εφιάλτη της ανεργίας.

Παράλληλα, δεσμεύθηκε για:

-Την επαναφορά της 13ης σύνταξης για τις συντάξεις κάτω από 700 ευρώ.

-Την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.

-Την αποκατάσταση του αφορολόγητου στα 12000 ευρώ για όλους.

Χαρακτήρισε τα μέτρα αυτά ως αναγκαία για να ξαναπάρει μπροστά η οικονομία, διασκεδάζοντας τους φόβους για το κόστος του προγράμματος που όπως είπε «είναι κοστολογημένο με δικούς μας πόρους».

 

Πηγή: www.real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.