Quantcast
Τσίπρας: Ο Τσακαλώτος δεν θα κριθεί από μια παρεξηγημένη διατύπωση – Ο Μητσοτάκης είναι ο Πρωθυπουργός της δικαιολογίας - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Ο Τσακαλώτος δεν θα κριθεί από μια παρεξηγημένη διατύπωση – Ο Μητσοτάκης είναι ο Πρωθυπουργός της δικαιολογίας

δημοσιεύτηκε:

Καλεσμένος στο «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την πρόσφατη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι θα έπρεπε να έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση και ότι επιλέγει χειρότερους συμβούλους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε τα εξής:

«Δεν θα κριθεί από μια παρεξηγημένη διατύπωση ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Έχει τη διαδρομή του στον χώρο της Αριστεράς. Ήταν ένας από τους βασικούς συντελεστές της κυβέρνησής μου, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια. Δεν θα κριθεί από μια διατύπωση που και ο ίδιος έχει πει ότι μπορεί να ήταν άστοχη».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, «η δύναμη του δικού μας πολιτικού χώρου είναι ότι δεν βάζουμε τους ανθρώπους σε καλούπια, δεν έχουν υποκριτική έκφραση ομοφωνίας όπως σε άλλα πολιτικά κόμματα και η διαφορετικότητα των απόψεων μπορεί να είναι δύναμη και όχι αδυναμία. Έχω αποδείξει ότι είμαι ένας πολιτικός αρχηγός που ανέχομαι την κριτική και την θέλω».

Σχετικά με την αλλαγή του τρόπου εκλογής του προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι «επιχειρούμε μια δημοκρατική επανάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ με αυτό που κάνουμε αν το δεχτεί το Συνέδριο και προχωρήσουμε. Γιατί θα είναι ένα κόμμα που δεν θα θέλει τα μέλη του απλά να επικυρώνουν μια απόφαση κάθε 4 χρόνια στο συνέδριο ή μόνο χειροκροτητές, αλλά τους θέλουμε συμμέτοχους στη λήψη των αποφάσεων. Και στην εκλογή της ηγεσίας αλλά και κατά τη διάρκεια των 4 χρόνων. Για πολιτικές συνεργασίες θα πρέπει πλέον να πάρουν απόφαση τα μέλη μας. Μια τολμηρή καινοτομία θα είναι και το 50%+50% σε άνδρες και γυναίκες στα όργανα».

Όπως είπε ο ίδιος, «είναι ένα κόμμα-μοντέλο ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν υπήρχε άλλο κόμμα της Αριστεράς στην Ευρώπη να κυβερνήσει».

Για τις εκλογές και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στη συνέντευξή του ότι θα πάει σε εκλογές στο τέλος της 4ετίας, δήλωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα πάει στο τέλος της 4ετίας σε εκλογές, όμως ξεκίνησε προεκλογικό αγώνα παρουσιάζοντας υποψηφίους. Εν μέσω κρίσης παρουσίασε τον κ. Χρυσοχοΐδη σήμερα. Νομίζω ότι δεν θα αντέξει και επιμένω στην ανάγκη της λαϊκής ετυμηγορίας. Και θα ήταν μια λύση και για τον κ. Μητσοτάκη. Γιατί έχει οδηγηθεί σε ένα οικονομικό αδιέξοδο με τις επιλογές του και ελπίζω να μην γίνει και κοινωνικό. Και στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Όπως τόνισε, «σε κάθε περίπτωση αυτό που είναι σημαντικό για τη χώρα και τον ελληνικό λαό είναι να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει αδιέξοδο. Υπάρχουν εναλλακτικές. Δεν θα αδικήσω βέβαια τον κ. Μητσοτάκη, βρέθηκε σε μια συνθήκη ιδιαίτερη, όπως αυτή της πανδημίας, αλλά την διαχειρίστηκε χείριστα. Είμαστε οι χειρότεροι στην Ευρώπη σε θανάτους».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «δεν θα μας δείτε μαζί με τον κ. Μητσοτάκη σε κυβέρνηση. Λέω καθαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ευελπιστώ να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για μια προοδευτική κυβέρνηση. Με όλους όσοι αυτοαποκαλούνται ή αυτοπροσδιορίζονται – και το ΚΙΝΑΛ μέσα σε αυτούς- στον προοδευτικό χώρο και θα συμφωνήσω σε ένα πρόγραμμα για παράδειγμα για την αύξηση του κατώτατου μισθού».

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις υποστήριξε ότι «το κακό με τις δημοσκοπήσεις είναι ότι κάποια στιγμή γίνονται εκλογές και διαψεύδονται. Έχουμε πάρει διδάγματα σε σχέση με το 2015. Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ίδιος. Ούτε και εγώ έχω την ίδια εμπειρία και προετοιμασία σε σχέση με το 2015».

Κλείνοντας τη συνέντευξη είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι Πρωθυπουργός της δικαιολογίας. Όλα τα προβλήματα τα αποδίδει στη διεθνή κατάσταση. Η χώρα χρειάζεται έναν πρωθυπουργό ευθύνης και μια κυβέρνηση υπευθυνότητας».

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.