Quantcast
Τσίπρας: Οι 4 άμεσοι στόχοι της κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση και την επιτροπεία - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Οι 4 άμεσοι στόχοι της κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση και την επιτροπεία

δημοσιεύτηκε:

«Θέλουμε στο τέλος της τετραετίας να έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια νέα Ελλάδα χωρίς κρίση και μνημόνια, χωρίς επιτροπεία και ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο» τόνισε στην έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων ο Αλέξης Τσίπρας.

Υποστήριξε ακόμη πως «ο δρόμος θα είναι δύσκολος, αλλά ελπιδοφόρος», ενώ είπε πως τα πρώτα βήματα έχουν γίνει από την περίοδο της σκληρής διαπραγμάτευσης και αποτυπώθηκε και στη συμφωνία. Μια συμφωνία με πολλά δύσκολα σημεία, αλλά εγγράφει και την αντίσταση του λαού και της κυβέρνησης.

«Έχουμε εξασφαλίσει ένα σταθερό δημοσιονομικό πλαίσιο ως το 2019, αλλά και να κλείσει οριστικά η συζήτηση περί Grexit. Στόχος μας είναι με όπλο τη σταθερότητα να προχωρήσουμε σε ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Σταθερότητα για εμάς δε σημαίνει στασιμότητα, αλλά να διασφαλίζει τους όρους για τις ριζοσπαστικές τομές» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε και τους στόχους της κυβέρνησης λέγοντας: «Η αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας και η επιστροφή στην ανάπτυξη, η ουσιαστική ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, η ριζική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης με ταυτόχρονη πάταξη της διαφθοράς, είναι οι άμεσοι στόχοι της κυβέρνησης μας, η υλοποίηση των οποίων αποτελούν το μόνο ασφαλή τρόπο για την έξοδο από την κρίση και την επιτροπεία».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.