Quantcast
Τσίπρας: Σας εκβιάζουν να πείτε «Ναι σε όλα», το «'Οχι» δεν σημαίνει ρήξη - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Σας εκβιάζουν να πείτε «Ναι σε όλα», το «’Οχι» δεν σημαίνει ρήξη

δημοσιεύτηκε:

Σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές οι λαοί έπαιρναν αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες και δημοψηφίσματα. Στην περίπτωση της  Ελλάδας υπάρχουν άλλα μέτρα και σταθμά. Δεν περίμενα ποτέ η δημοκρατική Ευρώπη να μη δώσει χώρο και χρόνο στον λαό να αποφασίσει για το μέλλον του, δήλωσε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Στόχος των ακραίων συντηρητικών κύκλων είναι να περάσει ο εκβιασμός από την κυβέρνηση σε κάθε πολίτη ξεχωριστά, τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ θεωρεί απαράδεκτο να κλείνουν τις τράπεζες.

Σας εκβιάζουν και σας ζητούν να ψηφίσετε ναι σε όλα τα μέτρα των δανειστών. Να πείτε «Ναι σε όλα», να γίνετε συνένοχοι στη διαιώνιση των μνημονίων, πρόσθεσε.

Το όχι είναι ένα βήμα για μια καλύτερη συμφωνία. Δε σημαίνει ρήξη, αλλά επιστροφή στην Ευρώπη των λαών. Σημαίνει μια συμφωνία που δεν θα εκτινάσσει το χρέος, το όχι σημαίνει πίεση ισχυρή για μια βιώσιμη λύση.

Μια συμφωνία που θα περιέχει τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και θα αντιμετωπίζει ταυτόχρονα και την ανθρωπιστική κρίση.

Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να είναι όσο το δυνατόν πιο προσωρινές οι δυσκολίες αυτές. Σταθερή επιδίωξή μου είναι να βρεθεί άμεσα λύση, δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός.

«Λένε ψέματα όσοι λένε πως έχω σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ»

Λένε ψέματα όσοι λένε πως έχω κρυφό σχέδιο για έξοδο της χώρας από το ευρώ. Όσοι το λένε είναι εκείνοι που προσφέρουν κακές υπηρεσίες στο λαό και στην Ευρώπη. Είμαι εγώ που ήμουν και υποψήφιος για την Κομισιόν και μιλούσα για μια Ευρώπη που στηρίζεται στις αρχές της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης, για μια Ευρώπη των λαών, υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

«Δεν είναι η δημοκρατία πραξικόπημα, αλλά οι δοτές κυβερνήσεις»

Όσοι θέλουν μια Ευρώπη κολλημένη στο μη σεβασμό στη δημοκρατία και σε μια επιδερμική ένωση, είναι άτολμοι πολιτικοί που αδυνατούν να σκεφτούν ως Ευρωπαίοι. Δίπλα σε αυτούς και το παλιό εγχώριο πολιτικό σύστημα που σχεδιάζει την επαναφορά του, είτε αποδεχόμασταν το τελεσίγραφο, είτε τώρα που δίνουμε τον λόγο στο λαό. Η δημοκρατία δεν είναι πραξικόπημα, αλλά οι δοτές κυβερνήσεις είναι πραξικόπημα, τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.