Quantcast
Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Αν θεωρείτε ότι έγινε συναλλαγή στο Σκοπιανό, μην ψηφίσετε το μέτρο των συντάξεων - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Αν θεωρείτε ότι έγινε συναλλαγή στο Σκοπιανό, μην ψηφίσετε το μέτρο των συντάξεων – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Απάντηση στα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι η κυβέρνηση αντάλλαξε το Σκοπιανό με το μέτρο της μη περικοπής των συντάξεων έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή.

«Έχω βγει από τα ρούχα μου γιατί δεν περίμενα εσείς να μιλήσετε με τον ίδιο καφενειακό λόγο που χρησιμοποιεί ο κ. Γεωργιάδης στα τηλεπαράθυρα. Γιατί ψηφίζετε τον νόμο αν θεωρείτε ότι είναι ξεπούλημα της Μακεδονίας; Είναι ντροπή να το λέτε αυτό. Αφού εμείς κάναμε συναλλαγή και είναι ντροπή και πουλήσαμε τη Μακεδονία, όπως λέτε, γιατί εσείς το ψηφίζετε; Σας καλώ να άρετε την ψήφο σας από την μη περικοπή των συντάξεων αν θεωρείτε ότι έγινε συναλλαγή. Ντροπή σας να λέτε ότι πουλάει ο ΣΥΡΙΖΑ τη Μακεδονία και να μας αποκαλείτε προδότες και μειοδότες! Δεν σας επιτρέπω», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι “η ΠΓΔΜ οφείλει τόσο με τις συνταγματικές τροπολογίες της όσο και με τις δηλώσεις αξιωματούχων να τηρεί το πνεύμα και την ουσία της συμφωνίας. Αν αυτό δεν γίνει δεν θα προχωρήσει ούτε η συμφωνία ούτε και η ένταξη της γειτονικής χώρας σε διεθνείς Οργανισμούς. Εμείς περιμένουμε με μεγάλη προσοχή την ολοκλήρωση της συνταγματικής διαδικασίας. Έχουμε δώσει μηνύματα εκεί που πρέπει να δοθούν. Από εκεί και πέρα η θέση μας είναι σαφής. Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αναγνωρίζει κανένα έθνος και καμιά εθνότητα και ως προς το ζήτημα της ιθαγένειας διορθώνει κάτι που υπήρχε στα διαβατήρια. Αναγράφονταν ως Μακεδόνες. Αν παίρναμε τις συμβουλές σας στα σοβαρά στα τα διαβατήρια θα συνέχιζαν να γράφουν την λέξη Μακεδόνες. Η Συμφωνία των Πρεσπών λέει ότι η γλώσσα ανήκει στην ομάδα των νότιων σλαβικών γλωσσών. Εσείς, πως ακριβώς αποκαλείτε την γλώσσα αυτή; Χρησιμοποιείτε τον ίδιο όρο που χρησιμοποίησε ο Αβέρωφ το 1959; Ο αείμνηστος Ευ. Αβέρωφ έλεγε ως ΥΠΕΞ το 1959 για “μακεδονική γλώσσα” που ομιλείται στα Σκόπια και έχει γραμματική και συντακτικό».

Δείτε το βίντεο από τη Βουλή:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.