Quantcast
Tσίπρας: Συμφωνήσαμε να προωθήσουμε ενεργειακά δίκτυα - enikonomia.gr
share

Tσίπρας: Συμφωνήσαμε να προωθήσουμε ενεργειακά δίκτυα

δημοσιεύτηκε:

Η διασύνδεση των δικτύων φυσικού αερίου και ηλεκτροδότησης Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνόδου κορυφής στη Λευκωσία.

Οι Αλέξης Τσίπρας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου και Νίκος Αναστασιάδης συμφώνησαν για την προώθηση του σχεδίου για αγωγό αερίου αλλά και υποθαλάσσιο καλώδιο ηλεκτρικού το οποίο θα συνδέει τις τρεις χώρες.

Στο πλαίσιο αυτό, συμφώνησαν και για δημιουργία τριμερούς επιτροπής η οποία θα επικεντρωθεί στην διερεύνηση των δυνατοτήτων περαιτέρω συνεργασίας των τριών χωρών.

Στη σύνοδο, οι τρεις ηγέτες συζήτησαν και θέματα μεταφορών, τουρισμού, υδάτινων πόρων, ασφάλειας και αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

Στις δηλώσεις του, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι ήταν μια πολύ σημαντική σύνοδο, η οποία στέλνει μηνύματα. Το τριμερές σχήμα αποτελεί στρατηγική επιλογή για εμάς, υπογράμμισε. Στόχος είναι να ενισχυθεί η δυνατότητα συνεργασίας των τριών χωρών με αιχμή τη συνδεσιμότητα σε τομείς όπως η ενέργεια, οι μεταφορές, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ο τουρισμός.

Εκανε λόγο για μια πολύ ουσιαστική συζήτηση. «Συμφωνήσαμε για τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες ευρύτερης συνεργασίας, με κοινά προγράμματα», υπογράμμισε.

Οσον αφορά στα ενεργειακά τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να παίξει το ρόλο της γέφυρας των δυο χωρών που θα θελήσουν να επωφεληθούν από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου, μέσω της μεταφοράς τους προς την Ευρώπη.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι υπεγράφη και μνημόνιο στον τομέα της διαχείρισης υδάτινων πόρων.

Στάθηκε δε στις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τρεις χώρες στους τομείς της ασφάλειας και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.