Quantcast
Τσίπρας: Το Grexit μας τελείωσε, έμεινε το Samaras-exit - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Το Grexit μας τελείωσε, έμεινε το Samaras-exit

δημοσιεύτηκε:

Οι φίλοι του κ. Σαμαρά έθαψαν τα επιχειρήματα στα οποία επένδυσε το πρωθυπουργικό περιβάλλον, τόνισε από την Κόρινθο ο Αλέξης Τσίπρας με φόντο τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου, αλλά και δηλώσει αξιωματούχων της Ε.Ε. ότι είναι χωρίς νόημα η όποια συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

«Σε τρία πράγματα επένδυσε το πρωθυπουργικό περιβάλλον», σημείωσε. Επένδυσε «στη φυγή καταθέσεων, στο Grexit και στο δυσβάσταχτο χρέος» που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζεται ότι «πρέπει να αποπληρώνουμε γιατί αλλιώς θα έχουμε πιστωτικό γεγονός, γιατί θα μας διώξουν από την Ευρώπη, τον πλανήτη, το ηλιακό σύστημα».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ «και τα τρία τα έχει φάει ήδη το μαύρο σκοτάδι, μαζί με τον φόβο που προσπαθεί να σπείρει από άκρη σε άκρη ο κ. Σαμαράς».

«Τα έθαψαν αυτοί που ο κ. Σαμαράς, περίμενε ότι θα τον στηρίξουν ισχυρά. Αλλά οι φίλοι του, χρησιμοποιούν κάποιους ως χρήσιμους για να τους κάνουν την βρώμικη δουλειά και τους πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων», υπογράμμισε.

«Έχει δίκιο ο ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος», λένε όλοι οι επιφανείς οικονομολόγοι και διανοούμενοι της Ευρώπης, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι «το περιβόητη Grexit μας τελείωσε, δεν υπάρχει πια. Το μόνο exit που απέμεινε ανοιχτό είναι το Samaras-exit».

«Χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε στην Ευρώπη η συζήτηση για μια εναλλακτική προοπτική για την έξοδο από την κρίση», τόνισε.

Στη συνέχει ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του κόμματος για τον αγροτικό τομέα. Όπως είπε:

* Δεσμεύεται για την εφαρμογή μιας Εθνικής Αγροτικής Πολιτικής που θα στηρίξει ολόπλευρα την αγροτική παραγωγή και τον αγρότη.

* Δεσμεύεται για την επαναφορά του αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ και εγγυάται την σύνταξη του αγρότη και της αγρότισσας.

* Δεσμεύεται ότι θα στηρίξει κάθε νέο που θέλει να ασχοληθεί με την αγροτική παραγωγή μέσω της τράπεζας επενδύσεων και εγγυάται ότι δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και κανένας πληστηριασμός χωραφιού.

Εκανε ειδική αναφορά σε μέτρα για την Κορινθία και επιστρέφοντας στην κεντρική στρατηγική του κόμματός του ανέφερε ότι θα:

* επανεξετάσουμε τις άδειες λειτουργίας των ΜΜΕ από την αρχή και θα ελέγξουμε την χρηματοδότησή τους,
* θα βάλουμε τέλος στις φωτογραφικές ρυθμίσεις και θα επιβάλλουμε διαφάνεια παντού
* θα ζητήσουμε αποζημίωση του δημοσίου από τις αμαρτωλές συμβάσεις
* θα τελειώσουμε μια για πάντα το πελατειακό κράτος
* θα απελευθερώσουμε τη Δικαιοσύνη από κομματικά και άλλα δεσμά, για να καθίσει κάθε κατεργάρης της διαφθοράς, της διαπλοκής και της αρπαγής του δημόσιου χρήματος στον πάγκο του.

Υπόσχομαι ότι δεν θα κάνουμε πίσω, θα κάνουμε πίσω μόνο για να πάρουμε φόρα, κατέληξε.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.