Quantcast
Τσίπρας: Το κρίσιμο είναι να μπορέσει να κλείσει ο φαύλος κύκλος - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Το κρίσιμο είναι να μπορέσει να κλείσει ο φαύλος κύκλος

δημοσιεύτηκε:

Το κρίσιμο είναι να μπορέσει να κλείσει ο φαύλος κύκλος να μην αναγκαστούμε σε μια συμφωνία που σε 6 μήνες θα μας φέρει τα ίδια τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο σύντομο διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Παράλληλα χαρακτήρισε ως μεγάλη δυσκολία το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με πολλούς συνομιλητές επισημαίνοντας τη «μεγάλη αντίφαση», όπως είπε, με το IMF που θέλει μείωση χρέους και σκληρά μέτρα, αντίθετα από ό,τι οι ευρωπαίοι εταίροι.

Ο κ. Θεοδωράκης έφτασε στο Μαξίμου λίγο πριν τις 10 το πρωί προκειμένου να ενημερωθεί για τη διαπραγμάτευση ενώ παρών ήταν και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Μετά τον πρόεδρο του Ποταμιού την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, την οποία ο πρωθυπουργός συνεχάρη για την εκλογή της τη Δευτέρα, ενώ στις 12 το μεσημέρι συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα έχει η Ντόρα Μπακογιάννη.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί έχουν ζητήσει ουσιαστική ενημέρωση για το θέμα, με τη κ. Γεννηματά να έχει αναφερθεί στη δημιουργία μιας εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, ενώ ο κ. Θεοδωράκης στην ανάγκη συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων. Σύμφωνα με πηγές, ο κ. Θεοδωράκης είχε συνομιλίες τη Δεύτερα τόσο με τον κ. Μάρτιν Σουλτς πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.