Quantcast
Τσίπρας: Το μοντέλο της κυβέρνησης απέτυχε - Θα περίμενα ο Πρωθυπουργός να αναλάβει την ευθύνη - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Το μοντέλο της κυβέρνησης απέτυχε – Θα περίμενα ο Πρωθυπουργός να αναλάβει την ευθύνη

δημοσιεύτηκε:

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, σε συνέντευξή του στο ΟΡΕΝ. “Το μοντέλο που ακολουθούσε η κυβερνήση απέτυχε” σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Μετά από πέντε μήνες lockdown βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο από την έναρξη της πανδημικής κρίσης και είναι εκατοντάδες οι συμπολίτες μας που βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση και πολλές δεκάδες αυτοί που είναι προχείρως διασωληνωμένοι και περιμένουν στις λίστες του ΕΚΑΒ» δήλωσε.
«Το μοντέλο που ακολούθησαν πιστά τους τελευταίους πέντε μήνες απέτυχε και θα περίμενα από τον Πρωθυπουργό να βγει να αναλάβει την ευθύνη και να πει “συμπολίτες μου αποτύχαμε, όσα σας αναγκάσαμε να τηρήσετε δεν έφεραν αποτέλεσμα”. Είναι κρίσιμες οι στιγμές», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
«Έχουμε ένα αποτυχημένο ακορντεόν που το χειριζόμαστε λάθος. Βλέπουμε μια κυβέρνηση που αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της και ρίχνει την ευθύνη στην αντιπολίτευση, αυτό δεν είναι μια υπεύθυνη στάση» συμπλήρωσε.

Σημείωσε ότι από τον Νοέμβριο ο ίδιος είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και είχε ζητήσει από τον Πρωθυπουργό να αναλάβει την πρωτοβουλία συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων με ένα σχέδιο και κοινό υπουργό υγείας, «αλλά αρνήθηκε». Σχετικά με το πολιτικό μορατόριουμ που ζήτησε χθες, στη Βουλή, να υπάρξει «για να δούμε τι μπορεί να σωθεί παρά τα όσα έχουν γίνει», όπως είπε, τόνισε ότι η κυρίαρχη πολιτική ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό που έχουν τη δυνατότητα να ορίζουν την ατζέντα της συνεννόησης ή της αντιπαράθεσης.
“Σε αυτούς τους πέντε μήνες lockdown η κυβέρνηση έχει περάσει νομοσχέδια που εγείρουν μεγάλες αντιδράσεις, πράγματα που δεν θα έπρεπε να εισαχθούν σε μια τέτοια περίοδο εξαναγκαστικής περιστολής ελευθεριών” υπογράμμισε.
Σχετικά με τις συγκεντρώσεις ο κ. Τσίπρας είπε ότι “ο κόσμος βγαίνει στον δρόμο, γιατί αισθάνεται να περιορίζεται η ανάσα του, να περιορίζονται τα δικαιώματα. Ήταν μια αντίδραση στην υπερβάλλουσα αστυνομική αυθαιρεσία και βία. Η αντίδραση αυτή ήταν μια αντίδραση υγιής» ανέφερε.

“Αν το οποιοδήποτε κόμμα είχε τη δυνατότητα με ένα νεύμα να κατεβάζει χιλιάδες κόσμου, θα ήταν ένα κόμμα παντοδύναμο και μια αντιπολίτευση τόσο ισχυρή, που δεν θα συζητάγαμε τώρα θα είχε ρίξει την κυβέρνηση” τόνισε.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.