Quantcast
Τσίπρας: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως κοστολογημένο—Τι είπε για την μεσαία τάξη - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως κοστολογημένο—Τι είπε για την μεσαία τάξη

δημοσιεύτηκε:

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως κοστολογημένο και αγγίζει τα  5,6 δισ. ευρώ, είπε ο Αλέξης Τσίπρας  κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ, μετά το σχέδιο έξι σημείων που παρουσίασε το Σάββατο, στην ομιλία του στο Βελλίδειο.  

«Κατηγορούν εμάς για πιθανότητα να οδηγήσουμε τη χώρα ξανά σε μνημόνια, αυτοί που μας οδήγησαν στα μνημόνια, που χρεοκόπησαν τη χώρα, την αφήσαν χρεοκοπημένη το 2009  και που σήμερα ακολουθούν τις ίδιες συνταγές χρεοκοπίας . Κατηγορούν εμάς που διαχειριστήκαμε αυτή τη χρεοκοπία,  βγάζοντας τη χώρα από τα μνημόνια. Διότι σήμερα κινδυνεύουμε να έχουμε υποκλοπές και σε αυτό το ζήτημα, υποκλέπτουν το μεγάλο επίτευγμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν να δημιουργήσει ένα πλαίσιο δημοσιονομικής σταθερότητας και βιωσιμότητας , να ρυθμίσει το χρέος ώστε να είναι βιώσιμο με έναν καθαρό διάδρομο, την επόμενη δεκαετία, χαμηλών αποπληρωμών».

«Μας κατηγορούν λοιπόν εμάς. Ενημερώνω ότι το πρόγραμμα απολύτως  κοστολογημένο», συμπλήρωσε.  «Θα φορολογήσουμε την αισχροκέρδεια προκειμένου να δώσουμε ανάσα στη μεσαία τάξη και τους μισθωτούς» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο κ. Τσίπρας, απαντώντας σε άλλη ερώτηση, είπε ότι η μεσαία τάξη ήταν ο εύκολος στόχος την περίοδο των μνημονίων.  «Αδικήσαμε τη μεσαία τάξη. Δεν ήταν όμως επιλογή μας. Ξεχνάτε τι περάσαμε για να βγάλουμε τη χώρα όρθια; Αδικήσαμε τη μεσαία τάξη, όχι από συνειδητή επιλογή, αλλά γιατί έπρεπε να φέρουμε εις πέρας έναν εθνικό στόχο που ήταν η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια.  Με δεδομένο αυτό, εγώ προσωπικά και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουμε σήμερα μια επιπλέον ηθική υποχρέωση. Τις όποιες αδικίες αναγκαστήκαμε να επιβάλουμε για να εκπληρώσουμε αυτόν τον εθνικό στόχο, να τις αποκαταστήσουμε. Ο κ. Μητσοτάκης εξελέγη με σημαία την μεσαία τάξη και είδατε τι επιφύλασσε στην πορεία για την μεσαία τάξη. Τα λέγαμε, ότι μια ολιγαρχία θα εξυπηρετήσει». Έθεσε επίσης το ερώτημα: πού είναι η μεσαία τάξη και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης από την κυβέρνηση;

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.