Quantcast
Τσίπρας: Υπογράψαμε συμφωνία και όχι σύμφωνο παράδοσης εθνικής κυριαρχίας - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Υπογράψαμε συμφωνία και όχι σύμφωνο παράδοσης εθνικής κυριαρχίας

δημοσιεύτηκε:

«Πρέπει κάποιοι να κατανοήσουν ότι η Ελλάδα υπέγρραψε συμφωνία και όχι σύμφωνο παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας της» ανέφερε οι πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο ‘Ελληνας πρωθυπουργός στο πλαίσιο της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ τόνισε μεταξύ άλλων πως το μήνυμα της επίσκεψης πρέπει να είναι ότι το Grexit βγαίνει από το τραπέζι υπογραμμίζοντας «Ο Φρανσουά Ολάντ ήρθε στη χώρα μας εν μέσω κρίσης και σε μία στιγμή που χρειαζόμαστε βοήθεια»

«Τον περασμένο Ιούλιο περάσαμε δύσκολες στιγμές, αλλά ο Φρανσουά Ολάντ με έπεισε να αποδεχτώ ένα δύσκολο συμβιβασμό, με στόχο να κρατήσω την Ε.Ε. ενωμένη. Το μήνυμα της συνάντησής μας είναι ότι η ανόητη συζήτηση περί διαίρεσης της ευρωζώνης πρέπει να φύγει από το τραπέζι. Η Ελλάδα πρέπει να πετύχει και στην επιτυχία του δικού μας προγράμματος κρίνεται και η επιτυχία της Ε.Ε. απέναντι στην κρίση» ανέφερε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός. 

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως συμφώνησε με τον κ. Ολάντ για την προώθηση της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ αλλά συντεταγμένα ενώ επισήμανε με έμφαση πως «όποιος παρεμβαίνει κατά της επιτυχίας του ελληνικού προγράμματος στοχεύει στην διαίρεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Ο ‘Ελληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη συμφωνία που υπέγραψε η χώρα μας με την Γαλλία τονίζοντας πως: «Ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Σαπέν υπέγραψαν συμφωνία για παροχή τεχνογνωσίας στις μεταρρυθμίσεις» και συνέχιζε λέγοντας πως: «Η Ελλάδα δεν υπέγραψε σύμφωνο παράδοσης της κυριαρχίας της».

Αναφερόμενος στο κ. Ολάντ επισήμανε πως «’Ηταν ένας από τους ανθρώπους που με έπεισαν να δεχθώ έναν δύσκολο συμβιβασμό και ευελπιστεί η Ελλάδα να αναδειχθεί ως πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.