Quantcast
Τσιρώνης: «Δεν μπορούμε να δείχνουμε εύνοια στα πετρελαιοκίνητα» - enikonomia.gr
share

Τσιρώνης: «Δεν μπορούμε να δείχνουμε εύνοια στα πετρελαιοκίνητα»

δημοσιεύτηκε:

«Αργά ή γρήγορα το θέμα της πετρελαιοκίνησης θα ανοίξει στην Ευρώπη. Δεν μπορούμε να αφήσουμε στο απυρόβλητο τα πετρελαιοκίνητα. Δεν ετέθη θέμα στο υπουργικό συμβούλιο, αν τεθεί όμως, εύνοια δεν μπορεί να υπάρχει. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Δεν μπορούμε να δείχνουμε εύνοια στα πετρελαιοκίνητα» τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννης Τσιρώνης στη τηλεοπτική εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του Σκάι.

Μάλιστα ο Υπουργός επεσήμανε πως στη τελευταία Σύνοδο Υπουργών Περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια γεύματος 10 Υπουργοί έλεγαν πως: «Κάναμε ένα θαυμάσιο αλλά λάθος δώρο στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία καθώς αποδείχθηκε ότι οι ρύποι που εκπέμπουν είναι πολύ μεγάλοι.».

Μάλιστα ο κ. Τσιρώνης έκανε και αναφορά στο «bonus» που δίνεται στην Ελλάδα, μέσω των «Μηδενικών Τελών Κυκλοφορίας» επισημαίνοντας πως «οι εκπομπές καυσαερίων μετρούνται όταν οι κινητήρες έχουν ζεσταθεί οπότε και οι εκπομπές ρύπων είναι ελάχιστοι σε σχέση με εκείνους που εκπέμπουν όταν είναι «κρύοι». Παράλληλα επισήμανε πως «δεν υπάρχει συζήτηση για φόρο στην πετρελαιοκίνηση και αλλαγή της κατάστασης έχουμε πολύ πιο σοβαρές προτεραιότητες».

Πάντως ο κ. Τσιρώνης δεν παρέλειψε να τονίσει με έμφαση πως «τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα αυτά μέχρι να ζεσταθούν είναι ρυπογόνα και εκπέμπουν μικροσωματίδια».

Γιώργος Κ. Ανδρής

Δείτε το σχετικό video του Σκάι:

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.