Quantcast
Τζακ Λιού: Η Ελλάδα πρέπει να λάβει κάποιες πολύ δύσκολες αποφάσεις - enikonomia.gr
share

Τζακ Λιού: Η Ελλάδα πρέπει να λάβει κάποιες πολύ δύσκολες αποφάσεις

δημοσιεύτηκε:

Άγνωστες οι πλήρεις επιπτώσεις ενός Grexit σημείωσε ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού από την Δρέση μετά το τέλος της συνεδρίασης των G7 υπογραμμίζοντας ότι η 5η Ιουνίου δεν αποτελεί πραγματική προθεσμία για την Ελλάδα. 

Οι υπουργοί οικονομικών της G7 συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να λάβει κάποιες πολύ δύσκολες αποφάσεις, υπογράμμισε ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου. 

Στη συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, υπογράμμισε ότι η G7 ασχολήθηκε με τα ζητήματα της Ελλάδας και της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι υπάρχει ανάγκη να υπάρξει ένα ρεαλιστικό αποτέλεσμαγια την Αθήνα. 

Η Ελλάδα πρέπει να είναι ξεκάθαρη στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, τόνισε. «Ολα τα εμπλεκόμενα μέρη πρέπει να επιταχύνουν, χρειάζεται ευελιξία», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η συμφωνία θα πρέπει να βασίζεται σε ενέργειες που θα αναλάβει η Αθήνα. 

Οσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα, υπογράμμισε ότι είναι πιθανόν, η 5η Ιουνίου να μην είναι το πραγματικό όριο στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. 

Σε σχέση με το ενδεχόμενο Grexit, σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για το τι μπορεί να σημαίνει μια αποχώρηση χώρας από το ευρώ.    

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.