Quantcast
Τζανακόπουλος για πλειστηριασμούς: Βασική μέριμνά μας η προστασία της λαϊκής κατοικίας - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τζανακόπουλος για πλειστηριασμούς: Βασική μέριμνά μας η προστασία της λαϊκής κατοικίας – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Ερώτηση για το αν θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα από την κυβέρνηση για την προστασία αδύναμων νοικοκυριών από τους πλειστηριασμούς, δέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης έχει γίνει σαφές και από τα πλέον αρμόδια χείλη, τόσο από τον Πρωθυπουργό, όσο και από τον Υπουργό Οικονομικών ότι η βασική μέριμνα την οποία έχουμε είναι η προστασία της λαϊκής κατοικίας. Όπως γνωρίζετε, μέχρι τις 31/12/2017 υπάρχει δυνατότητα για υποβολή αίτησης, ώστε κάποιος να ενταχθεί στον «νόμο Σταθάκη», ο οποίος στοχεύει ακριβώς στην προστασία της λαϊκής κατοικίας με συγκεκριμένα κριτήρια. Από εκεί και πέρα, εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την επίτευξη αυτού του στόχου», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος και προσέθεσε:

«Τούτο, όμως, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει τη στιγμή που προστατεύεται η λαϊκή κατοικία να δίνεται η δυνατότητα σε στρατηγικούς κακοπληρωτές να μην αποπληρώνουν τα δάνειά τους. Πράγμα το οποίο, εφόσον συμβεί, θα καταλήξει και πάλι να επιβαρύνει τους Έλληνες φορολογούμενους. Από τη δική μας πλευρά, θεωρούμε ότι έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, στη βάση ακριβώς των μέτρων που έχουμε δεσμευτεί συνεχίζουμε να πορευόμαστε και θεωρούμε ότι αυτό θα πρέπει να γίνει αντιληπτό και από τους πολίτες οι οποίοι διαμαρτύρονται, διότι είναι εντελώς διαφορετικό να προστατεύει κανείς τη λαϊκή κατοικία και εντελώς διαφορετικό να προστατεύει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, οι οποίοι συνήθως έχουν ακίνητα τα οποία είναι εξαιρετικά μεγάλης αξίας και τα οποία καταλήγουν, κατά τη γνώμη μου, πέραν των προθέσεων των ανθρώπων στα κινήματα κατά των πλειστηριασμών».

«Νομίζω ότι σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε να κινούμαστε τόσο μετά τη λήξη του προγράμματος, αλλά και στη συνέχεια», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δείτε το βίντεο:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.