Quantcast
Τζανακόπουλος: Θετικές οι κινήσεις των αγορών - enikonomia.gr
share

Τζανακόπουλος: Θετικές οι κινήσεις των αγορών

δημοσιεύτηκε:

«Η ζωή επιστρέφει σιγά σιγά στην κανονικότητα» δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, επισημαίνοντας πως η κατάσταση δεν έχει καμία σχέση με εκείνη της Λέσβου (στην Κω, δηλαδή, είναι πολύ καλύτερη).

Μιλώντας στο «Πρακτορείο» και την Σοφία Παπαδοπούλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε την άμεση κινητοποίηση της κυβέρνησης, από τις 4 το πρωί, τρεις υπουργοί ήταν στο νησί της Κω. Το θέμα στο οποίο εστιάζονται οι προσπάθειες αυτή τη στιγμή, είναι στην αποκατάσταση της πρόσβασης από θαλάσσης, αφού το λιμάνι έχει υποστεί ζημιές. Τέσσερις ειδικοί μεταβαίνουν για το σκοπό αυτό στο νησί και αν κρίνουν ότι οι ζημιές δεν είναι άμεσα επιδιορθώσιμες, τότε υπάρχει ήδη εναλλακτικό σχέδιο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Γενικά μιλώντας πάντως, οι λιμενικές υποδομές άντεξαν.

Ισχυρό πλήγμα από τον Εγκέλαδο δέχθηκαν δύο εκκλησίες και το τζαμί του νησιού, είπε ακόμη, ενώ πέντε άνθρωποι μεταφέρονται αεροπορικώς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, στους οποίους και ευχήθηκε «ταχεία ανάρρωση».

«Σιγά σιγά η ζωή επιστρέφει στην κανονικότητα», δήλωσε ο Δ. Τζανακόπουλος. Και, παρότι ο σεισμός ήταν μεγάλος, η κατάσταση δεν έχει σχέση με την Βρίσα, αφού στην Κω οι επιπτώσεις είναι πολύ μικρότερες.

Στο τελευταίο ερώτημα του «Πρακτορείου» για την έξοδο στις αγορές, μετά την απόφαση του ΔΝΤ και τις ανακοινώσεις που αναμένεται να κάνει η Standard & Poors, ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Η απόφαση για έξοδο στις αγορές υπακούει στο στρατηγικό σχεδιασμό για την οριστική πρόσβαση στις αγορές τον Αύγουστο του 2018, τόνισε. Σε κάθε περίπτωση, οι κινήσεις των αγορών είναι θετικές.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.