Quantcast
UNICEF: Έκκληση να συγκεντρωθούν 3 δις δολ. για τα παιδιά που ζουν σε εμπόλεμη ζώνη - enikonomia.gr
share

UNICEF: Έκκληση να συγκεντρωθούν 3 δις δολ. για τα παιδιά που ζουν σε εμπόλεμη ζώνη

δημοσιεύτηκε:

Περίπου 250 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε χώρες που πλήττονται από ένοπλες συρράξεις, ενώ είναι ανάγκη να συγκεντρωθεί το ποσό σχεδόν ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2016 προκειμένου να δοθεί  βοήθεια στα πιο ευάλωτα από αυτά τα παιδιά, κατήγγειλε σήμερα το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF).

H σχετική ανακοίνωση του οργανισμού αναφέρει ότι: «Ο αριθμός των παιδιών που πλήττονται από ανθρωπιστικές κρίσεις διεθνώς είναι απίστευτος και πολύ ανησυχητικός. Η υπηρεσία υπολογίζει ότι θα χρειαστεί το 2016 περίπου 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια (2,6 δισεκ. ευρώ) για να βοηθήσει αυτά τα παιδιά. Διευκρινίζει ότι ο προϋπολογισμός της έχει διπλασιαστεί μέσα σε τρία χρόνια καθώς οι ένοπλες συρράξεις και οι ακραίες κλιματικές συνθήκες ανάγκασαν ολοένα αυξανόμενο αριθμό παιδιών να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και εξέθεσε εκατομμύρια άλλα σε μεγάλες ελλείψεις τροφίμων, στη βία, σε ασθένειες, σε καταχρήσεις, σε απειλές για την εκπαίδευσή τους κ.ά».

«Ένα παιδί στα εννιά στον κόσμο ζει σήμερα σε εμπόλεμες ζώνες. Το 2015 τα παιδιά αυτά κινδύνευαν να πεθάνουν από ασθένειες οι οποίες είναι στην πλειονότητά τους αντιμετωπίσιμες πριν από την ηλικία των πέντε ετών από τα παιδιά που ζουν στον υπόλοιπο κόσμο», πρόσθεσε η οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών.

Ακόμη ο διευθυντής της UNICEF,  Σικάντερ Χαν ανέφερε ότι: «Το ποσό που καλεί να συγκεντρωθεί φέτος θα της επιτρέψει να σπεύσει σε βοήθεια συνολικά 76 εκατομμυρίων ανθρώπων, περιλαμβανομένων 43 εκατομμυρίων παιδιών, σε 63 χώρες. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της βοήθειας — σχεδόν 1,2 δισεκ. δολάρια — αφορά τη Συρία, η οποία έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές από τον εμφύλιο πόλεμο που διαρκεί 5 χρόνια, με 4 εκατομμύρια Σύρους να είναι πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες».

 «Το ¼  της βοήθειας που θέλει να διανείμει ο Οργανισμός αφορά την εκπαίδευση των παιδιών που βρίσκονται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, με τον στόχο ο αριθμός τους να αυξηθεί από τα 4,9 εκατομμύρια το 2015 σε 8,2 εκατομμύρια φέτος. Είναι αποδεδειγμένο ότι εάν ένα παιδί δεν πάει σχολείο για 5 χρόνια, μια γενιά χάνεται», σημείωσε χαρακτηριστικά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.