Quantcast
Βαγενά: Να δώσουν όλοι οι βουλευτές μέρος της αποζημίωσής τους μέχρι να αναπληρωθεί το ΕΚΑΣ - enikonomia.gr
share

Βαγενά: Να δώσουν όλοι οι βουλευτές μέρος της αποζημίωσής τους μέχρι να αναπληρωθεί το ΕΚΑΣ

δημοσιεύτηκε:

Αν αφαιρεθούν οι φόροι και τα έξοδα μετακίνησης και λειτουργίας του γραφείου, απομένουν 4.000 ευρώ το μήνα από τη βουλευτική αποζημίωση. Και αυτό όμως, είναι πάρα πολύ μεγάλο ποσό για μένα και δεν μπορώ να το κρατώ όταν μάλιστα “κόβεται” το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους. Τα παραπάνω ανέφερε στο “Πρακτορείο 104,9 FM”, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά, η οποία έκανε γνωστό ότι απηύθυνε ήδη επιστολή σε όλους τους συναδέλφους της βουλευτές, να παραχωρήσουν και αυτοί μέρος της βουλευτικής τους αποζημίωσης σε χαμηλοσυνταξιούχους που έχασαν το ΕΚΑΣ.

«Το ότι ορισμένοι άνθρωποι έχασαν από τα 600 ευρώ σύνταξη τα 200 και έφθασαν στα 400 εγώ αυτό δεν μπορώ να το προσπεράσω μέσα μου, δεν μπορώ να το δεχτώ», ανέφερε η κ. Βαγενά στην εκπομπή “Δύο στις 12” και επέκρινε όσους ισχυρίζονται ότι η μηνιαία αποζημίωση των βουλευτών ανέρχεται σε 7.500 ευρώ, χωρίς να αναφέρουν – όπως είπε – τα έξοδα γραφείου, μετακίνησης, τους φόρους, αλλά και ένα ποσό που δίνουν στο κόμμα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεσμεύτηκε, μάλιστα, ότι όσο παραμένει βουλευτής θα κρατάει από το μισθό της μόνο τα χρήματα για να καλύπτει τις παραπάνω υποχρεώσεις και τα υπόλοιπα (περίπου 4.000 ευρώ το μήνα) θα τα δίνει σε χαμηλοσυνταξιούχους μέχρι να βρεθεί όπως ανέφερε – οριστική λύση με το ΕΚΑΣ. «Έστειλα επιστολή προς υπογραφή, σε όλους τους συναδέλφους ελπίζω να ανταποκριθούν, πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι η ανοιχτή επιστολή που έστειλε πρόσφατα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και στους συναρμόδιους υπουργούς για το ίδιο ζήτημα δεν έγινε χάριν εντυπώσεων. Επιμένω, με απασχολεί πάρα πολύ αυτό το θέμα», είπε χαρακτηριστικά η κ. Βαγενά αναφερόμενη στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Στο ερώτημα ότι το περασμένο καλοκαίρι η πλειοψηφία των βουλευτών ψήφισε το σχετικό νόμο, χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις, είπε ότι η τεκμηρίωση που τους είχε δοθεί τότε ήταν ότι η περικοπή του ΕΚΑΣ θα γίνει σταδιακά, έως το 2018 – 2019 και ότι θα αναπληρωθεί από την εθνική σύνταξη. «Δεν μπορώ να δεχτώ, σε καμία περίπτωση ότι θα γίνει άμεσα αυτή η απότομη περικοπή σε 130 – 150.000 συνταξιούχους του ΙΚΑ», τόνισε και κατέληξε λέγοντας: «αυτό εγώ δεν μπορώ να το δεχτώ και το εννοώ αυτό που λέω. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να βρεθούν τα ισοδύναμα».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.