Quantcast
Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ζήτησε ποτέ από τη Ρωσία να τυπώσει χρήμα - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ζήτησε ποτέ από τη Ρωσία να τυπώσει χρήμα

δημοσιεύτηκε:

Το 2015 ήταν μια σημαντική στιγμή, τότε που εξόκειλε το δεύτερο μνημόνιο του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος μίλησε στον Σκάι, οι επιλογές ήταν δύο, είτε θα προχωρούσαν σε τρίτο μνημόνιο είτε θα προχωρούσαν σε αναδιάρθρωση χρέους. 

“Όσοι υπέγραψαν το τρίτο μνημόνιο, μαζί και ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν υπαρξιακό πρόβλημα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης συμπληρώνοντας πως σε καμία περίπτωση δεν ζήτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τους Ρώσους να τυπώσει χρήμα.

«Βεβαίως και υπήρχε σχέδιο Β’, ωστόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμούσε το Grexit. Ο Σόιμπλε ήταν εκείνος που εκβίαζε για Grexit», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Στη συνέχεια ανέφερε πως παρομοίως, το Υπουργείο Άμυνας έχει υποχρέωση να έχει σχέδιο για το ενδεχόμενο ο Ερντογάν να μπει στη Ρόδο. Διέψευσε πάντως ότι ζητήθηκε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν να τυπώσει δραχμές λέγοντας ότι ο ίδιος ως Υπουργός Οικονομικών δεν το είχε αντιληφθεί ποτέ και αν το άκουγε θα το απέρριπτε.

Ερωτηθείς για τα όσα είχε δηλώσει ο Ολάντ, υποστήριξε ότι έχουν πιάσει αρκετές φορές τον «ανύπαρκτο» Ολάντ να λέει ψέματα για να αλλάξει την εικόνα του εαυτού του. Κλείνοντας, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως οι χειρότερες στιγμές ήταν όταν ο Ολάντ και ο Γιούνκερ προσπαθούσαν να βοηθήσουν την Ελλάδα, γιατί ο Σόιμπλε θύμωνε.

Όσον αφορά την ψήφο των ομογενών, το ΜεΡΑ25 με διάθεση συνεργασίας επιθυμεί να διευκολύνει τους ομογενείς στην άσκηση των εκλογικών τους δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη στέρηση των εκλογικών δικαιωμάτων των αποδήμων, στην προσπάθειά της να «τα βρει» με το ΚΚΕ, σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Πηγή: skai.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.