Quantcast
Βαρβιτσιώτης: Με την υπερφορολόγηση δε μπορούμε να πάμε μακριά - enikonomia.gr
share

Βαρβιτσιώτης: Με την υπερφορολόγηση δε μπορούμε να πάμε μακριά

δημοσιεύτηκε:

Η ΝΔ δεν είχε πρόβλημα να καθίσει και να συζητήσει για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, κάτι που έκανε σε όλες τις ανεξάρτητες Αρχές, δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Εμείς δείξαμε ότι το πρόβλημά μας πραγματικά δεν ήταν στο να καθίσουμε να δούμε τα πρόσωπα που θα απαρτίσουν το ΕΣΡ γι αυτό και κάναμε υποχωρήσεις. Αυτό το οποίο θέλαμε να πετύχουμε ήταν καταρχάς να σταματήσει να ισχύει ο νόμος Παππά -έπαψε να ισχύει- το δεύτερο που θέλαμε να πετύχουμε ήταν τη ρητή διαβεβαίωση ότι δεν πάμε για τέσσερις άδειες -και αυτό επετεύχθη στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας με δηλώσεις τόσο του κυρίου Βούτση, όσο και του κυρίου Παππά, που δεσμεύουν την κυβέρνηση ότι δεν πάμε για ένα κλειστό νούμερο, το οποίο θα το αποφασίσει κάποια στιγμή η κυβέρνηση και θα είναι δεσμευτικό με τον τρόπο, με τον οποίο είχε αποφασιστεί μέχρι τώρα- και το τρίτο ότι δε θέλουμε να υπάρχει μία σαφής κομματική πλειοψηφία με κομματικά στελέχη στο ΕΣΡ» είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης, σημειώνοντας: «Πέρασαν και οι τρεις στόχοι, τους οποίους είχαμε θέσει».

Σε ό,τι αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε την άποψη ότι «με την οικονομική πολιτική, έτσι όπως ασκείται, με την υπερφορολόγηση, με το κυνήγι του οποιουδήποτε θέλει να επιχειρήσει, δε μπορούμε να πάμε μακριά». Καταλόγισε δε στην κυβέρνηση ότι «εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έχει καταφέρει να βγάλει τη χώρα από την ύφεση, δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει ανάπτυξη, δεν έχει καταφέρει να προσελκύσει επενδύσεις, οι μόνοι διαγωνισμοί και ιδιωτικοποιήσεις που έγιναν είναι αυτοί που είχαν ξεκινήσει επί ΝΔ, ανεστάλησαν επί 1-1,5 χρόνο και τώρα πάνε να ολοκληρωθούν, δεν έχει ξεκινήσει τίποτε άλλο».

«Το κόστος της απομάκρυνσης αυτής της κυβέρνησης, δηλαδή το κόστος των πρόωρων εκλογών, είναι πολύ μικρότερο από το κόστος παραμονής αυτής της άχρηστης κυβέρνησης» επισήμανε.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο έπειτα και από τις πρωτοβουλίες που εξήγγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο κ. Βαρβιτσιώτης ευχήθηκε «πραγματικά να προχωρήσει η κυβέρνηση στο σπάσιμο αυτών των συστημάτων που κρατάνε το ελληνικό ποδόσφαιρο στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα».

«Είμαι φίλαθλος και δεν παρακολουθώ πλέον ποδόσφαιρο, γιατί αισθάνομαι ντροπή. Πήγαινα στο γήπεδο, δεν πηγαίνω και νομίζω ότι για να επιστρέψουν άνθρωποι στο ποδόσφαιρο και να αρχίσουν να το παρακολουθούν πρέπει να ξεκαθαρίσουν όλες αυτές οι σκιές που υπάρχουν πάνω. Δε μπορεί να έχουμε μαφιόζικα χτυπήματα» είπε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.