Quantcast
Βατή η κλήρωση για την Εθνική στα προκριματικά του Euro 2020 - enikonomia.gr
share

Βατή η κλήρωση για την Εθνική στα προκριματικά του Euro 2020

δημοσιεύτηκε:

Στην κλήρωση των προκριματικών του Euro και μετά την απογοητευτική πορεία της Εθνικής μας στο Nations League, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας.

Το γεγονός αυτό άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο για κόντρα με περισσότερα από ένα μεγαθήρια στην προσπάθεια για πρόκριση στο μεγάλο ραντεβού του 2020.

Παρ’ όλα αυτά, κάτι τέτοιο δεν συνέβη και έτσι η εθνική ομάδα με εξαίρεση την Ιταλία, θα βρει απέναντί της ομάδες που εφόσον παρουσιαστεί όπως πρέπει, μπορεί να τις κοντράρει στα ίσια.

Η γαλανόλευκη θα αντιμετωπίσει πέραν της «σκουάντρα ατζούρα» τη Βοσνία, τη Φινλανδία, την Αρμενία και το Λιχτενστάιν.

Με τη Βοσνία, η Ελλάδα είχε κοντραριστεί και στην προσπάθειά της για πρόκριση στου Μουντιάλ του 2010, τερματίζοντας τότε πίσω από την αντίπαλό της, αλλά παίρνοντας την πρόκριση στα μπαράζ με την Ουκρανία.

Με τη Φινλανδία το διασταύρωμα τείνει να γίνει… συνήθεια, καθώς μετά τα προκριματικά του Euro της Γαλλίας, ήρθε και αυτό προ λίγων εβδομάδων στο Nations League.

Από εκεί και πέρα, η Αρμενία φέρνει στο μυαλό μνήμες από την μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, μιας και ήταν αντίπαλός μας στον δρόμο για το μαγικό ταξίδι της Πορτογαλίας το καλοκαίρι του 2004, ενώ το Λιχτενστάιν είχε βρεθεί στο δρόμο της Εθνικής στα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Όσον αφορά τις ημερομηνίες των προκριματικών, θα διεξαχθούν δύο αγώνες από τις 21 μέχρι τις 26 Μαρτίου, δύο αγώνες στις 7-8 και 10-11 Ιουνίου, δύο αγώνες από τις 5 μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, δύο αγώνες από τις 10 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου και δύο αγώνες από τις 14 μέχρι τις 19 Νοεμβρίου.


Πηγή: filathlos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.