Quantcast
Βελόπουλος για φωτιές: Μας είπατε ότι φταίει κλιματική αλλαγή – Τότε γιατί κάηκε η Ελλάδα; - enikonomia.gr
share

Βελόπουλος για φωτιές: Μας είπατε ότι φταίει κλιματική αλλαγή – Τότε γιατί κάηκε η Ελλάδα;

δημοσιεύτηκε:

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος από το βήμα της Βουλής ανέφερε ότι «κάνατε ένα λάθος όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, γιατί είναι χρέος τιμής για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Πρέπει όλη η Βουλή και οι πολιτικοί αρχηγοί να ευχαριστήσουν όλες τις χώρες που βοήθησαν στις δύσκολες ώρες που πέρασε η Ελλάδα”.

Ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τις καταστροφικές φωτιές, σημείωσε ότι “μας είπατε ότι φταίει κλιματική αλλαγή, ο καύσωνας. Ότι τα φτιάξατε όλα καλά. Τότε γιατί κάηκε η Ελλάδα;”.

“Είπατε ότι πετούσαν 74 πτητικά μέσα. Από τα 9 καναντέρ πετούσαν τα 4. Από τα 25 Σινούκ πετούσαν τα 4. Ή σας κρύβουν την αλήθεια οι σύμβουλοί σας, ή δεν λέτε την αλήθεια κύριε Μητσοτάκη” τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

“Τα πτητικά μέσα πρέπει να χρησιμοποιούνται τα πρώτα δέκα λεπτά. Αν αρπάξει η φωτιά, ζήτω που καήκαμε” υπογράμμισε.

Βελόπουλος: Αποφάσισε σωστά η ΝΔ γιατί άκουσε εμάς

«Κάνατε ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Ακούσατε την πρότασή μας για έναν ενιαίο φορέα που θα έχει τον έλεγχο και την επιστασία. Αποφάσισε σωστά η ΝΔ γιατί άκουσε εμάς. Πρέπει να ακούτε. Δεν ισχύει το κάλλιο αργά παρά ποτέ» επισήμανε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

“Σημαντική και καλή η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για αυτό που έγινε εφέτος με τις πυρκαγιές” είπε.

Σχετικά με τις αποζημιώσεις των πληγέντων, ο κ. Βελόπουλος ανέφερε ότι αυτή θα πρέπει να είναι άμεση και όχι όπως στην Σάμο και στη Θεσσαλία όπου ακόμα οι πληγέντες περιμένουν να αποζημιωθούν.

Μάλιστα σημείωσε ότι «σήμερα, πριν λίγη ώρα, βγήκε το ΦΕΚ για τις αποζημιώσεις στην Σάμο και αυτό για να μην εκτεθεί σήμερα ο Πρωθυπουργός».

Τόνισε πως «σαφώς είναι σημαντικό ότι σώθηκαν ανθρώπινες ζωές, αλλά ξέρετε ο άνθρωπος για να ζήσει χρειάζεται το φυσικό περιβάλλον και ζωή σε αυτές τις περιοχές που κάηκαν δεν υπάρχει για τα επόμενα χρόνια. Κάηκε η πανίδα και η χλωρίδα …».

Ο κ. Βελόπουλος, πρόσθεσε ότι ο Πρωθυπουργός στελεχώνει το Επιτελικό Κράτος με στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και με μεταγραφές δείχνοντας ότι η ΝΔ δεν έχει ένδεια στελεχών.


Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.