Quantcast
Βελόπουλος: Κύριοι της ΝΔ έχετε κάνει ληστεία στη μεσαία τάξη - enikonomia.gr
share

Βελόπουλος: Κύριοι της ΝΔ έχετε κάνει ληστεία στη μεσαία τάξη

δημοσιεύτηκε:

Στην ομιλία του στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος ανέφερε ότι “η περίοδος η σημερινή (για όσους γνωρίζουν οικονομικά) μου θυμίζει το διάστημα λίγο πριν το 1940 και πριν το κραχ στην Αμερική”.

“Τον Μάρτιο του ’20 είχαμε μιλήσει για επερχόμενη επισιτιστική κρίση. Σας είχαμε ζητήσει να γίνει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και να συζητήσουμε ολοι μαζί για να βρεθεί μια λύση που θα βοηθά στην ανάπτυξη της χώρας βάσει του πρωτογενούς τομέα. Δεν μας ακούσατε, είτε γιατί δεν γνωρίζετε είτε γιατί δεν θέλετε” είπε.

“Σε ό,τι αφορά το ουκρανικό, εμείς καταδικάσαμε την ρωσική εισβολή και την ρωσική βαρβαρότητα, αλλά δυστυχώς η χώρα μας πήγε με το μέρος της Ουκρανίας ανοικτά και μάλιστα στείλατε όπλα! Δεν φροντίσατε να είμαστε εμείς παραγωγοί ενέργειας. Δεν καταλαβαίνω την εμμονή που έχει ο πρωθυπουργός και οι βουλευτές με την λεγόμενη πράσινη ενέργεια, η οποία οδήγησε σε δυσθεώρητα ύψη τις τιμές της ενέργειας” πρόσθεσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

“Ταυτιστήκατε με την γραμμή των ΗΠΑ στο ουκρανικό στέλνοντας όπλα, όταν η χώρα μας εξαρτάται ενεργειακά και τροφοδοτικά από την Ρωσία. Αφήσατε ολιγάρχες ιδιώτες να κερδοσκοπούν εδώ και καιρό. Τα κέρδη των παρόχων ενέργειας τον Φεβρουάριο του ’22 έφθασαν τα 2 δις ευρώ και όταν η ΡΑΕ σας είπε να επιβληθεί πρόστιμο ή φορολογία εσείς είπατε όχι! Το μόνο που σας ενδιαφέρει να πουλήσετε τα πάντα, άναρχα και νεοφιλελεύθερα. Όταν ο Μακρόν λέει ότι η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα του λέει ότι δεν θα περάσει στο δημόσιο, αλλά το κράτος θα συμβάλει στην συγκράτηση των τιμών” τόνισε.


“Η μόνη λύση είναι η πυρηνική ενέργεια. Η μελέτη είναι εδώ. Θα την στείλω στον πρωθυπουργό για να δείτε πώς είναι όταν κάποιοι λειτουργούν υπέρ των πολιτών. Και ερχόμαστε στην έκρηξη της νομισματικής φούσκας. Το χρήμα ευτελίζεται. Τι θα έχει αξία από εδώ και πέρα; Εμπορεύματα και τροφή θα αξίζουν χρυσάφι. Ρωσία και Κίνα έχουν δημιουργήσει αποθήκη μετάλλων και χρυσού. Εσείς δεν κάνατε τίποτα τέτοιο. Ούτε πρωτογενή τομέα έχουμε. Άρα είμαστε μια χώρα καταδικασμένη στην πείνα και τη φτώχεια. Και γι’αυτό φταίτε ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που επί 20 χρόνια δεν κάνατε τίποτα για να μπορεί ο πρωτογενής τομέας να ταΐσει τον κόσμο. Τα ΝΕΑ, η δική σας εφημερίδα, λένε ότι το χρέος έφθασε στο 206% του ΑΕΠ και ότι απαιτούνται 4,6 δις για να αποπληρωθούν μόνο τόκοι για το 2022” υπογράμμισε.

“Κύριοι της ΝΔ έχετε κάνει ληστεία στη μεσαία τάξη. Τις αυξήσεις στην ενέργεια και τα καύσιμα τις πληρώνει η μεσαία τάξη, που δήθεν την ελαφρύνετε με την φορολόγηση αλλά ταυτόχρονα την επιδοτείτε με δανεικά δίνοντας της επιδόματα που προέρχονται από δάνεια που παίρνετε, και τα οποία θα πρέπει να αποπληρωθούν. Το χειρότερο ακόμα είναι ο πληθωρισμός. Έφθασε στο 11% και θα μειώσει πάνω από 9 δις τις καταθέσεις. Πάλι η μεσαία τάξη θα επωμιστεί το πρόβλημα” συμπλήρωσε.

“Εμείς λοιπόν σας λέμε να προχωρήσετε σε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για να γίνει αύξηση των μισθών των εργαζομένων χωρίς να επιβαρυνθούν οι επιχειρήσεις στον προϋπολογισμό τους. Μειώστε επίσης τον ΦΠΑ. Ξέρετε σε τι ποσό αντιστοιχεί η σπατάλη των 44 δις που πήρατε με δανεικά; Αντιστοιχεί σε 18 ΕΝΦΙΑ! Προχωρήστε τώρα σε μείωση του φόρου στο πετρέλαιο.
Και πείτε στον λαό τώρα: έχει η χώρα αυτάρκεια ή επάρκεια σε κάποια αγαθά. Και ποια είναι αυτά; Πετρέλαιο, κρέας, σιτάρι, ζάχαρη, κάποιο είδος κατανάλωσης. Όχι! Πουθενά δεν έχουμε ούτε αυτάρκεια ούτε επάρκεια. Η ζάχαρη θα είναι το μεγάλο πρόβλημα σε λίγες ημέρες” επεσήμανε ο πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.