Quantcast
Volkswagen: Χειραγώγησε και 24 μοντέλα με βενζινοκινητήρες - enikonomia.gr
share

Volkswagen: Χειραγώγησε και 24 μοντέλα με βενζινοκινητήρες

δημοσιεύτηκε:

Η Volkswagen χειραγώγησε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα περισσότερων πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων της από αυτά που είχε αρχικά ανακοινώσει, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός της.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε ανακοινώσει στις 3 Νοεμβρίου ότι είχε υποεκτιμήσει το επίπεδο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα περίπου 800.000 αυτοκινήτων της, που είχαν πουληθεί κυρίως στην Ευρώπη, και κατ’ επέκταση και την κατανάλωση καυσίμου. Είχε αναφέρει τότε ότι η εξαπάτηση αφορούσε κυρίως πετρελαιομηχανές 1,2 και 1,4 λίτρων και μία βενζινομηχανή 1,4 λίτρων. 

Την Παρασκευή, η VW ανακοίνωσε ότι εντόπισε επίσης «μη λογικά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα» σε σημερινά μοντέλα αυτοκινήτων της με βενζινοκινητήρες, όπως το Seat Ibiza 1,0 λίτρων, το VW Jetta 1,2 λίτρων και το VW Passat 2,0 λίτρων.

Περίπου 24 μοντέλα με βενζινοκινητήρες από ένα σύνολο 130 του ομίλου της VW είχαν αναφερθεί σε μία συνημμένη ανακοίνωση της εταιρεία. 

Εκπρόσωπος της, επιβεβαίωσε σήμερα ότι περισσότερα αυτοκίνητα είχαν επηρεαστεί από τη χειραγώγηση των εκπομπών σε σχέση με τις αρχικές ανακοινώσεις.

 

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.