Quantcast
Βορίδης: Ανησυχούν για τις εκκλησίες αλλά όχι για τον συγχρωτισμό στις πορείες - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Βορίδης: Ανησυχούν για τις εκκλησίες αλλά όχι για τον συγχρωτισμό στις πορείες – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Τη δήλωση της Ιεράς Συνόδου περί αδυναμίας ελέγχου των πιστών που εισέρχονται στους ναούς για πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικών rapid test όπως προβλέπουν τα κυβερνητικά μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο κ. Βορίδης “όταν τίθεται μια νομική υποχρέωση αυτή πρέπει να τηρείται και όσοι έχουν την ευθύνη οφείλουν να το πράξουν. Αλλά από εκεί και πέρα το πώς διαπιστώνεται το εάν αυτό τηρείται ή όχι είναι ζήτημα ελέγχου. Επομένως αυτό ισχύει και για τους ναούς, δηλαδή να γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι και θα δούμε την τήρηση των μέτρων.


Στην ερώτηση πώς θα γίνεται ο έλεγχος για τα μέτρα του κορονοϊού στους ναούς είπε ότι αυτός γίνεται όπως γίνεται παντού . “Γίνεται με τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας που έχουν δικαίωμα να ελέγξουν την εφαρμογή του νόμου”, συμπλήρωσε και έδωσε κάποιες διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα των ελέγχων για τον COVID-19.
“Oι έλεγχοι δεν είναι καθολικοί ποτέ. Δεν ελέγχουμε αυτή τη στιγμή τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο σύνολό τους, δεν έχουμε πάει σε όλα τα καταστήματα, σε όλη την Ελλάδα, σε όλες τις ταβέρνες, σε όλα τα μπαρ ,σε όλα τα εστιατόρια. δεν γίνεται έτσι αυτό. Γίνεται ένας έλεγχος δειγματοληπτικός. Εκεί δηλαδή που ουσιαστικά διαμορφώνεται ένα δείγμα από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές γίνονται αυτοί οι έλεγχοι και ο στόχος των ελέγχων είναι εν γένει να ενισχύσουν την οικειοθελή συμμόρφωση η οποία είναι και το κρίσιμο πάντοτε σε κάθε κανονιστική ρύθμιση και σε κάθε διάταξη”, τόνισε με έμφαση.
“Mου φαίνεται λίγο παράξενο να μην συζητάμε για σημεία συγχρωτισμού στα οποία υπάρχουν πραγματικά υπάρχουν χιλιάδες κόσμου κάθε φορά και δεν συζητάμε παραδείγματος χάρη για τον συγχρωτισμό στις πορείες. Δεν είδα τέτοια ανησυχία. Δεν είδα καθόλου ανησυχία για τον συγχρωτισμό σε άλλα σημεία που καθημερινά είναι εκατοντάδες άνθρωποι και συγχρωτίζονται .΄Δεν είδα τέτοια ανησυχία “, σημείωσε με έμφαση.
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η δημόσια συζήτηση για το θέμα του συγχρωτισμού έχει περιοριστεί στους ιερούς ναούς και ότι αυτό μπορεί να έχει και χαρακτήρα ιδεολογικό προκαταλήψεων αντί εκκλησιαστικού χαρακτήρα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.