Quantcast
Βορίδης για ανεμβολίαστους σε αναστολή: Επαναξιολόγηση έως τέλος Οκτωβρίου - enikonomia.gr
share

Βορίδης για ανεμβολίαστους σε αναστολή: Επαναξιολόγηση έως τέλος Οκτωβρίου

δημοσιεύτηκε:

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής και απασχολούνται σε δημόσιους φορείς όπου ισχύει η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ .
Όπως είπε, “η διάταξη λέει ότι θα επαναξιολογήσουμε τη συνολική κατάσταση μέχρι τέλη Οκτωβρίου”. Ωστόσο την ίδια στιγμή επεσήμανε πως φαίνεται ότι “υπάρχει πολύ μεγάλη συμμόρφωση σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων. Και επομένως θέλω να ελπίζω ότι θα κάνουμε όλοι αυτό το οποίο είναι λογικό και αναμενόμενο και ότι δεν υπάρξει ανάγκη για επαναξιολόγηση”.
Εν συνεχεία αναφέρθηκε και στο θέμα της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Η κυβέρνηση δεν λέει κάτι στην διάταξη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στον ιδιωτικό τομέα , για το εάν είναι σπουδαίος λόγος η άρνηση του εμβολιασμού. ” Έτσι όπως είναι η διάταξη η κυβέρνηση δεν διευκρινίζει ούτε παίρνει θέση, δεν ρυθμίζει κάτι περισσότερο” συμπλήρωσε και τόνισε ότι θα τεθεί ένα ζήτημα το κατά πόσον μπορεί κάποιος εργοδότης να θεωρήσει ότι υπάρχει σπουδαίος λόγος για απόλυση εργαζομένου που αρνείται να εμβολιαστεί και θα κριθεί το κατά πόσον αυτό είναι σπουδαίος λόγος.
Για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών και των ενόπλων δυνάμεων
Μεταξύ άλλων μίλησε και για το θέμα της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στους εκπαιδευτικούς. Είναι ένα θέμα για το οποίο θα πρέπει να κάνει κανείς επιστημονικές σταθμίσεις , γιατί ναι μεν πράγματι οι εκπαιδευτικοί έρχονται σε επαφή με παιδιά , άρα έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο. Από την άλλη πλευρά υπάρχει και το δεδομένο ότι τα παιδιά νοσούν δυσκολότερα και όχι βαριά . Σε αυτήν την περίπτωση, θεωρώ ότι πρέπει να έρθουν οι επιστήμονες, οι ειδικοί επιστήμονες να κάνουν αυτή τη στάθμευση.
Όσον αφορά στο εάν θα καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε στελέχη των ενόπλων δυνάμεων είπε τα εξής: ” Νομίζω πια ότι εάν πάμε σε όλες τις κατηγορίες θα σας έλεγα ότι εξαρτάται” και πρόσθεσε ότι ” θα πρέπει να το δούμε αυτό στη συνέχεια και στη πορεία”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.