Quantcast
Βορίδης: Η πόλωση και ο διχαστικός λόγος αποτελούν σταθερή επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ - enikonomia.gr
share

Βορίδης: Η πόλωση και ο διχαστικός λόγος αποτελούν σταθερή επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ

δημοσιεύτηκε:

«Οι συγκεκριμένες πράξεις ήταν ακραίες και καταδικάστηκαν από τη ΝΔ» δηλώνει, στη συνέντευξή του, στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης για την επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρη, υποστηρίζοντας ότι «προφανώς επιτέθηκαν στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης γιατί δεν τους άρεσαν οι δηλώσεις και η στάση που έχει κρατήσει».

Σύμφωνα με τον Μάκη Βορίδη, «σε πάρα πολλούς δεν αρέσουν οι δηλώσεις του κ. Μπουτάρη», ωστόσο υπογραμμίζει, ότι «αυτοί, οι πάρα πολλοί, δεν του επιτέθηκαν και δεν είναι ακροδεξιοί, είναι ένθερμοι πατριώτες» και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ταυτίζει τη φιλοπατρία με την άκρα Δεξιά και εκμεταλλεύεται αξιοκατάκριτα περιστατικά για να βαρύνει τη διαίρεση».

Ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας τόνισε ότι “Η συζήτηση περί «καθαρής εξόδου» είναι πολιτικά ασήμαντη. Αυτό που δεν θέλει να παραδεχτεί ο κ. Τσίπρας είναι ότι η λήξη του μνημονιακού προγράμματος δεν συνοδεύεται από τη δημοσιονομική αυτονομία, που ευαγγελίζεται. Διότι αν συμβαίνει αυτό, δηλ. αν θα έχει ανακτήσει τη δημοσιονομική αυτονομία τότε ας μην εφαρμόσει την ψηφισμένη από αυτόν μείωση των συντάξεων. Αν λέει αλήθεια και είναι δημοσιονομικά αυτόνομος, και δεν καταργήσει την μείωση των συντάξεων, τότε αυτό σημαίνει ότι είναι δική του επιλογή. Αν δεν την καταργήσει γιατί δεσμεύεται, τότε αυτό σημαίνει ότι δεν είναι δημοσιονομικά αυτόνομος, και τότε λέει ψέματα. Τι από τα δύο; Άρα αυτό που έχει σημασία για το λαό μας είναι η οικονομική πολιτική. «Καθαρή έξοδος», «μεταμνημονιακή εποπτεία», «μεγαλύτερη δημοσιονομική αυτονομία», «προληπτική γραμμή στήριξης» όλα αυτά πρέπει να μεταφράζονται σε συγκεκριμένες πολιτικές για να έχουν σημασία: ο ΣΥΡΙΖΑ θα μειώσει τους φόρους, θα μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές; Θα καταργήσει τις έκτακτες φορολογίες; Θα εφαρμόσει την μείωση των συντάξεων; Θα πάρει φόρο από τους ανθρώπους που έχουν εισόδημα 500 ευρώ το μήνα; Τα υπόλοιπα είναι λόγια”.

Αναφερόμενος στη μείωση των συντάξεων, ο κ. Βορίδης εκτιμά ότι «η κυβέρνηση μας έχει δέσει χειροπόδαρα στο συγκεκριμένο θέμα» και ερωτηθείς τι θα κάνει η ΝΔ ως κυβέρνηση δηλώνει: «θα κάνουμε, ότι μπορούμε για να προστατεύσουμε το εισόδημα όλων των πολιτών».

“Η πόλωση και ο διχαστικός λόγος αποτελούν σταθερή επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Τα «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν», τα «ή εμείς ή αυτοί», η απόπειρα αποστερήσεως της ηθικής υπόστασης των αντιπάλων παρουσιάζοντάς τους ως διεφθαρμένους, διαπλεκόμενους, αργυρώνητους, η κατασκευή σκευωριών που ακόμη και όταν καταρρίπτονται και οδηγούν στο πουθενά, όπως έγινε στην περίπτωση της NOVARTIS αφήνουν πίσω τους βαθιά αισθήματα διαίρεσης στην κοινωνία, όλα αυτά είναι προϊόντα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Απορρέουν όμως με άμεσο και ευθύ τρόπο, αποτελούν λογικά παρακολουθήματα της οπορτουνιστικής του φύσης, της εξουσιομανίας και φυσικά της ανυπαρξίας πραγματικού πολιτικού έργου, θετικού πολιτικού προϊόντος. Όταν δεν έχεις να επιδείξεις έργο, όταν έχεις ξεπουλήσει κάθε ιδανικό σου όταν με τον τρόπο αυτό απέδειξες πόσο κάλπικος ήσουν, πώς θα διατηρήσεις την εξουσία, πώς θα προσπαθήσεις να συγκροτήσεις τους απογοητευμένους σου ψηφοφόρους; Κατασκευάζοντας φανταστικούς εχθρούς, ψεύτικες κατηγορίες, ευτελίζοντας το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης και χυδαιολογώντας” τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.