Quantcast
Βορίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να επανασυσπειρώσει τους ψηφοφόρους του - enikonomia.gr
share

Βορίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να επανασυσπειρώσει τους ψηφοφόρους του

δημοσιεύτηκε:

Σε αυτούς που έχουν συνηθίσει να υποκλίνονται στο μεγαλείο της Αριστεράς, στους δήθεν μετριοπαθείς και συναινετικούς αλλά στην πραγματικότητα ενοχικούς και ηττοπαθείς στην ενοχική Δεξιά αναζητά καλούς συμμάχους ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο τομεάρχης Εσωτερικών και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο υπόλοιπο Αττικής, Μάκης Βορίδης.

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη kontranews, ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται στο θέμα της καθαρής εξόδου, επισημαίνοντας ότι οι πανηγυρισμοί είναι κενοί περιεχομένου και προσθέτει ότι μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενδιαφέρεται για την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής που έχει τσακίσει τη μεσαία τάξη και τη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων.

Συγκεκριμένα απαντώντας στο ερώτημα πώς βλέπει τις κινήσεις παλαιών στελεχών του κόμματός του για τη δημιουργία νέου Κινήματος και από πού θα αντλήσουν ψηφοφόρους, απαντά:

«Ακούστε, δεν με εκπλήσσουν τέτοιου είδους περιφερειακές και ήσσονος σημασίας αναταράξεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαβαίνει… Καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να επανασυσπειρώσει τους ψηφοφόρους τους. Για απλούς λόγους: γιατί πλέον έχει Κυβερνητικά πεπραγμένα και ο Κυβερνητικός του απολογισμός είναι τραγικός. Η λύση του λοιπόν είναι να προσπαθήσει να περιορίσει το εύρος της απήχησης της Νέας Δημοκρατίας. Στην προσπάθειά του αυτή αναζητά καλούς συμμάχους στην ενοχική Δεξιά, σε αυτούς που έχουν συνηθίσει να υποκλίνονται στο μεγαλείο της Αριστεράς, σε αυτούς που ευθύνονται για την ιδεολογική της ηγεμονία στην Ελλάδα, στους δήθεν μετριοπαθείς και συναινετικούς, αλλά στην πραγματικότητα ενοχικούς και ηττοπαθείς. Μόνο που αυτοί δεν έχουν πια σχέση με το λαϊκό αίτημα του κεντρώου και του δεξιού ψηφοφόρου: που θέλει να φύγει η απαράδεκτη, καταστροφική και επικίνδυνη Κυβέρνηση της «Πρώτης Φοράς Αριστερά». Γι’ αυτό, επειδή απηχούν αντιλήψεως που ηττήθηκαν, επειδή παντού στην Ευρώπη και στην Αμερική αναπτύσσεται μία ρωμαλέα, γεμάτη αυτοπεποίθηση για τις αρχές και τις αξίες της Δεξιάς, επειδή περιφρονούν τα αιτήματα των πολιτών που θέλουν να εκπροσωπούν, η απήχησή τους θα είναι μηδενική. Και εύχομαι να αποπειραθούν κάτι: γιατί θα είναι και η οριστική ήττα της στρατηγικής της συναινέσεως με την Αριστερά».

Πηγή: real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.