Quantcast
Βορίδης: «Όχι» σε lockdown κι ας το πει η Επιτροπή λοιμωξιολόγων - enikonomia.gr
share

Βορίδης: «Όχι» σε lockdown κι ας το πει η Επιτροπή λοιμωξιολόγων

δημοσιεύτηκε:

Ακόμη κι αν η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγηθεί γενικό lockdown η κυβέρνηση θα πει “όχι” διότι υπάρχει το εμβόλιο ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι “δεν θα υποστεί η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας τις καταστροφικές συνέπειες ενός lockdown σε επίπεδο οικονομικό, δημοσιονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και ελευθεριών γιατί κάποιοι, ενώ έχουν τη λύση, επιλεγούν να μην τη χρησιμοποιούν”.

“Ο ρόλος της Επιτροπής είναι γνωμοδοτικός όπως ήταν πάντα απλώς υπάρχει μια διαφορά. Ποια διαφορά; Ακριβώς επειδή υπάρχει εμβόλιο και επειδή η ε΄μφαση πρέπει να είναι στον εμβολιασμό….εάν υπάρχει κάτι το οποίο θέλει να ρωτήσει η κυβέρνηση την Επιτροπή τη ρωτάει”, πρόσθεσε.

Ο κ. Βορίδης διερωτήθηκε “εάν υπάρχει σήμερα πολιτική δύναμη που να λέει υποχρεωτικότητα του εμβολίου με κυρώσεις σε όλους. Υπάρχει πολιτική δύναμη που υποστηρίζει αυτό ; Και δεύτερο ερώτημα εάν υπάρχει πολιτική δύναμη που υποστηρίζει το lockdown”.

Για το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού
Επίσης μίλησε και για το μέτρο υποχρεωτικότητας εμβολιασμού. ‘Οπως είπε “Το θέμα της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και σε άλλες ομάδες δεν έχει φύγει ποτέ από το τραπέζι” .

Και επανέλαβε ότι “η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού δεν έχει φύγει από το τραπέζι για ορισμένες κατηγορίες ” και ανέφερε ως παράδειγμα τους εργαζόμενους στα front desk. ” Εκεί ουσιαστικά έχουμε υπαλλήλους που προσφέρουν υπηρεσίες, που ε΄ρχονται σε επαφή με κόσμο” , συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων υπενθύμισε ότι ειδικώς “για τους αστυνομικούς ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι δεν είναι εύκολο να βρεις αστυνομικό για να τον αντικαταστήσεις”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.