Quantcast
Βορίδης: Στο πειθαρχικό συμβούλιο οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν θα εμβολιαστούν - enikonomia.gr
share

Βορίδης: Στο πειθαρχικό συμβούλιο οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν θα εμβολιαστούν

δημοσιεύτηκε:

Στο πειθαρχικό συμβούλιο θα πηγαίνουν οι ανεμβολίαστοι δημόσιοι υπάλληλοι που απασχολούνται σε υπηρεσίες όπου είναι υποχρεωτικός εμβολιασμός και αρνούνται να εμβολιαστούν, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι του δημοσίου θα πηγαίνουν σε πειθαρχικά συμβούλια με το ενδεχόμενο της απόλυσης απάντησε τα εξής: ” Εκτός και αν υπάρξει ειδική ρύθμιση που να λέει κάτι διαφορετικό. Προφανώς θα ενεργοποιηθεί ο δημοσιονομικός υπαλληλικός κώδικας .Η μη τήρηση των υποχρεώσεων εκ της νομοθεσίας αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα” .
Και συνέχισε, λέγοντας ότι τα πειθαρχικά συμβούλια θα αποφασίσουν για το εάν θα απολυθούν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι του δημοσίου που απασχολούνται σε υπηρεσίες όπου είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός .”Θα ενεργοποιηθεί η πειθαρχική διαδικασία”, πρόσθεσε.
Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων
Μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα οπισθοχωρήσει στο βασικό της πλαίσιο, στην βασική της αντίληψη, στην βασική κατεύθυνση που λέει: ” ότι πρέπει να οικοδομηθεί τοίχος ανοσίας, ότι πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν οι άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί, ότι δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε και την δημόσια υγεία αλλά και δεν συζητούμε καθόλου περιοριστικά μέτρα τύπου νέων lockdown. Αυτά είναι σαφή και δεν αλλάζουν .Όπως εκείνο το οποίο δεν αλλάζει είναι ότι ορισμένες κατηγορίες οι οποίες χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα υγείας όπως είναι οι άνθρωποι οι οποίοι δουλεύουν σε οίκους ευγηρίας οι οποίοι φροντίζουν ηλικιωμένους που όλοι ξέρουμε πόσο ευπαθείς είναι ή αυτοί που δουλεύουν στο σύστημα υγείας .Αυτοί οι άνθρωποι που πρέπει να προχωρήσουν στον εμβολιασμό .Αυτά είναι πράγματα τα οποία δεν μπορούν να αλλάξουν “.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.