Quantcast
Βορίδης στον Realfm 97,8: Έχει υποβληθεί μήνυση από πλευράς της οικογένειας κατά των Αλβανών αστυνομικών για ανθρωποκτονία από πρόθεση - enikonomia.gr
share

Βορίδης στον Realfm 97,8: Έχει υποβληθεί μήνυση από πλευράς της οικογένειας κατά των Αλβανών αστυνομικών για ανθρωποκτονία από πρόθεση

δημοσιεύτηκε:

Ο βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Έχουμε μια ανθρωποκτονία. Αυτή η ανθρωποκτονία, το διακύβευμά της και η συζήτηση της είναι το κατά πόσο έχει τελεστεί με συνθήκες άμυνας από την πλευρά των Αλβανών αστυνομικών ή όχι. Αυτή είναι η συζήτηση, είναι ένα νομικό και πραγματικό ερώτημα” ανέφερε σχετικά με τον θάνατο του 35χρονου ομογενούς.

“Η αλβανική δικαιοσύνη να διερευνήσει το ζήτημα αυτό και να δώσει απάντηση. Δεν μπορεί σε μια υπόθεση που είναι ανοιχτή στην αλβανική δικαιοσύνη να βγαίνει ο Αλβανός Πρωθυπουργός και να τοποθετείται επί του ζητήματος αυτού. Και μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο, κρίνοντας αν κάποιος είναι διαταραγμένος ή όχι, το αν ήταν οι συνθήκες τέτοιες που μπορούσαν να επιτρέψουν τη σύλληψή του ή όχι. Ουσιαστικά απεφάνθη ο Αλβανός Πρωθυπουργός επί ενός εκκρεμούς ζητήματος στη δικαιοσύνη. Αυτό είναι απαράδεκτο” τόνισε.

“Υπάρχει αυτή τη στιγμή και είμαι σε θέση να το γνωρίζω, έχει υποβληθεί μήνυση από πλευράς της οικογενείας κατά των Αλβανών αστυνομικών για ανθρωποκτονία από πρόθεση” σχολίασε.

“Πρέπει να διασφαλισθεί το αδιάβλητο της διαδικασίας και να μην κουκουλωθεί” συμπλήρωσε.

“Νομίζω ότι η αφετηρία αυτού του τραγικού περιστατικού ήταν το ότι σηκώθηκε μια ελληνική σημαία σε μειονοτικό έδαφος, τη στιγμή της εθνικής επετείου. Αυτό ήταν το αντικείμενο. Λες και αν έμενε η σημαία εκεί θα γινόταν κάτι. Ήταν σημαιοστολισμένα τα χωριά, προβλέπεται από τις συνθήκες όταν γιορτάζεται η επέτειος, ότι μπορούν να εορτάζουν” υπογράμμισε.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.