Quantcast
Βουλή: Τον ερχόμενο μήνα η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις υπηρεσίες της Εφορίας-Ποιες αλλαγές έρχονται για τους πολίτες - enikonomia.gr
share

Βουλή: Τον ερχόμενο μήνα η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις υπηρεσίες της Εφορίας-Ποιες αλλαγές έρχονται για τους πολίτες

δημοσιεύτηκε:

Το ερχόμενο μήνα έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα μεταφέρει όλες τις διαδικασίες και υπηρεσίες της Εφορίας σε ηλεκτρονική μορφή, όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου  Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι μέχρι το καλοκαίρι ουσιαστικά να εφαρμόζεται συμπλήρωσε. 

Και ανέφερε πως «είναι κάτι το οποίο το θέλουν και οι ίδιοι οι πολίτες αυτό και οι επιχειρήσεις. Θέλουν δηλαδή να έχουν μια όσο πιο γίνεται ψηφιοποιημένη επικοινωνία με τις εφορίες και είναι κάτι το οποίο περιλαμβάνεται και στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, ένα νομοσχέδιο το οποίο φέρνουμε τις επόμενες ημέρες και πρόκειται ακριβώς να περιγράψει αυτό. Οποιαδήποτε επικοινωνία μεταξύ πολίτη, επιχείρησης και εφορίας να γίνεται με ψηφιακό τρόπο. Θα γίνεται μέσω του taxis όπου υπάρχει δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων. Αυτό θα είναι το βασικό αποδεικτικό στοιχείο τόσο για την εφορία προκειμένου να αποδεικνύει ότι όντως ενημέρωσε τον πολίτη, όσο και για τον πολίτη, ο οποίος θα επικαλείται την επικοινωνία που έχει με την ΑΑΔΕ ή την μη επικοινωνία που έχει με την ΑΑΔΕ, προκειμένου να βασίζει τα επιχειρήματά του» .

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.